Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
В Україні стартував спільний із Сполученими Штатами проект підготовки українських інспекторів Надрукувати Надіслати ел. поштою
02.06.08

В Україні стартувала програма підготовки українських інспекторів, які здійснюють нагляд за станом безпеки у вугільній галузі. Програма триватиме 2 роки і коштуватиме близько 1,2 млн. доларів. Фінансує проект Уряд Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомив сьогодні президент американської кампанії «Партнерство з енергетичної та екологічної реформи» Джеррі Тріплетт під час зустрічі з керівництвом Держгірпромнагляду.

Він також зазначив, що на першому етапі американська сторона презентує свою національну програму, яку у подальшому передбачається адаптувати до системи підготовки українських інспекторів. До реалізації проекту в Україні залучено найкращих американських фахівців, які багато років працювали в системі нагляду за промисловою безпекою. Так, сумарний стаж роботи Джо Павловича, Рональда Костлоу та Клайда Тьонер становить понад 100 років.

На переконання американських фахівців сьогодні проект із підготовки інспекторів, що здійснюють нагляд у вугільній галузі є найбільш раціональним для запровадження в Україні, оскільки Радою Національної безпеки і оборони України прийнято рішення посилити державний нагляд за станом промислової безпеки на вугільних підприємствах. 

Джеррі Тріплетт наголосив, що історія співробітництва між США і Україною з питань безпеки на вугільних шахтах має багато успішно реалізованих проектів.

Зокрема до таких, на думку президента американської кампанії, належить проект із попередньої дегазації вугільних пластів шляхом буріння довгих горизонтальних свердловин. Джеррі Тріплетт повідомив, що в рамках цього проекту були пробурені три свердловини довжиною 700 – 800 метрів на шахті Білозерська. Зараз там встановлюють трубопроводи по яких метан буде відкачуватися на поверхню.

Американський фахівець також зазначив, що  наступною шахтою, де планується встановити дегазаційне обладнання буде шахта «Красноармійська-Західна».

До перспективних, на переконання американських фахівців, належить і проект із зниження рівня індивідуального травмування шахтарів. На першому етапі його буде запроваджено на шахті ім. Баженова і у разі успіху розповсюджено на всі вугільні підприємства України.

Вже зараз, за інформацією Джеррі Тріплетта, триває розробка спеціальної комп’ютерної програми, що дозволить класифікувати види травмувань на шахтах, для того, щоб максимально знизити всі можливі ризики для життя і здоров’я гірників. Передбачається, що доступ до бази даних матиме кожне вугільне підприємство. Крім того, Сполучені Штати за власний рахунок планують забезпечити працівників шахти ім. Баженова американськими індивідуальними засобами захисту: окулярами, взуттям, печатками, спеціальним поясами тощо. Через певний період буде проведено аналіз ефективності застосування цих засобів у порівнянні із попереднім періодом. У разі зменшення рівня індивідуального травмування американські індивідуальні  засоби захисту будуть запропоновані до використання на інших шахтах України.

Загальна вартість україно-американської програми співробітництва складає понад 10 мільйонів доларів США.

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.