Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Учасники міжнародної конференції в Одесі обговорили шляхи виходу галузі підйомної техніки з кризи Надрукувати Надіслати ел. поштою
26.05.09

В Одесі на базі Науково-технічної асоціації «Підйомні споруди» відбулася міжнародна конференція «Пріоритети антикризової політики у сфері підйомно-транспортної та будівельно-дорожньої техніки».

У зв’язку із зупинкою будівельного комплексу в Україні виникла нова загроза - падіння будівельних кранів на покинутих будівельних майданчиках. При цьому залишається актуальною проблема старіння будівельного обладнання. Майже 80% автомобільних кранів відпрацювали нормативний термін використання й потребують заміни або ремонту. Цей фактор підвищує рівень небезпеки праці на будівництві. Тільки в квітні нинішнього року серйозні аварії будівельних кранів сталися в Києві, Чернівцях, Донецьку та Рівному. Чи спроможна Україна в такій ситуації мінімізувати наслідки природно-техногенних катастроф, демонтувати тонни застарілого обладнання й будівельних конструкцій? Чому в Україні, яка гостро потребує нових будівельних машин, зараз простоюють вітчизняні підприємства-виробники? А разом з тим великий інфраструктурний проект – модернізацію автомобільної дороги Київ-Чоп – в основному виконують закордонні фірми за допомогою своєї техніки.

Всі ці та багато інших питань, пов’язаних з виробництвом та експлуатацією вантажопідйомних кранів, будівельно-дорожньої техніки, ліфтів і канатних доріг стали основою дискусії під час конференції. В її роботі взяли участь заступник голови Держгірпромнагляду України Степан Дунас, група російських вчених на чолі з генеральним директором НТЦ «Промбезпека» професором Володимиром Котельниковим, начальник територіального управління Держгірпромнагляду по Одеській області Михайло Логвінов, представники Центру антикризових досліджень тощо.

Зокрема, у своєму виступі Степан Дунас підкреслив важливість та своєчасність проведення нинішньої міжнародної конференції, присвяченої розробці антикризової політики у сфері підйомно-транспортної та будівельно-дорожньої техніки. Тим більше, що більшість виробників такої техніки знаходяться далеко не в найкращому виробничому стані. І все ж таки за політикою, кризою, підприємством завжди знаходиться людина. В тому числі співробітники Держгірпромнагляду, на плечі якого в будь-які часи лягає важкий тягар відповідальності за життя та здоров’я людей. Ось чому держінспектор з охорони праці завжди повинен бути там, звідки людям загрожує небезпека.

На форумі також йшлося про багатий досвід виробництва та експлуатації підйомно-транспортної техніки одеських компаній. Зокрема, в останні роки лідером з виробництва сучасного перенавантажувального обладнання для портів і промислових кранів для металургії стала одеська компанія «Конекрейнс Україна». Одеські кранобудівними поділилися досвідом адаптації сучасного великого підприємства до ринку в умовах економічної кризи. Тенденціям розвитку технологій фундаментобудування було присвячено доповідь директора АОЗТ «ІЦ Транзвук» Миколи Мещерякова. Про відродження ВАТ «Одесліфт» в умовах кризи говорив новий керівник цієї організації Андрій Євтушенко. Професор Одеського національного політехнічного університету, президент Підйомно-транспортної Академії наук України Володимир Семенюк виступив з доповіддю про цільову підготовку спеціалістів для виробництва та експлуатації підйомно-транспортної техніки.

Участь у конференції взяли понад 100 представників заводів-виробників, дилерів і споживачів підйомно-транспортної, будівельно-дорожньої техніки та ліфтового обладнання, сервісні фірми, будівельні компанії та портові підприємства, а також наглядових органів та експертно-технічних центрів.

Прес-служба теруправління
Держгірпромнагляду по Одеській області

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.