Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Триває проект ЄС-МБП «Поліпшення стану безпеки праці на робочих місцях в контексті гідної праці» Надрукувати Надіслати ел. поштою
27.05.11

Директор субрегіонального бюро Міжнародної організації праці по центральній та східній Європі Марк Левін подякував Держгірпромнагляду за плідну роботу в реалізації Проекту ЄС-МБП «Поліпшення стану безпеки праці на робочих місцях в контексті гідної праці». Питання здійснення проекту та перспективні плани співпраці були основними у порядку денному зустрічі керівництва Держгірпромнагляду з представниками Міжнародної організації праці.

Проект стартував минулого року. Основна його мета – розробка та впровадження Національного плану дій з безпеки праці, реалізація якого дозволить підвищити рівень безпеки на виробництві та зменшити кількість нещасних випадків.

Перший захід з питань розробки Національної програми відбувся у листопаді 2010 року. За його результатами було внесено деякі зміни та доповнення до проекту Загальнодержавної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011 – 2015 роки.

На даний час Держгірпромнагляд розробляє окремий розділ «Реформування системи забезпечення охорони праці в Україні» до довгострокової Стратегії розвитку України. За словами Першого заступника Голови Держгірпромнагляду Віктора Шайтана, метою розробки проекту розділу є забезпечення докорінних незворотних змін у поліпшенні стану охорони праці та промислової безпеки через реалізацію відповідних стратегічних завдань і заходів. Основними стратегічними цілями розділу визначено зменшення виробничого травматизму та профзахворюваності до рівня розвинутих країн, відновлення системи медицини праці на виробництві, зміцнення солідарного партнерства в солідарній відповідальності за стан охорони праці та посилення мотивації роботодавців до охорони праці, як складової частини бізнесу.

«Сьогодні стратегічний напрямок Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України – повністю перейти до наглядової діяльності, відповідно до чинного міжнародного законодавства, – зауважив Віктор Шайтан, – Це дасть можливість посилити статус державного інспектора та впливати на ризики на підприємствах усіх галузей».

У липні цього року в рамках Проекту планується провести семінар-тренінг на тему «Система оцінки та управління виробничими ризиками». Отримані знання та навички допоможуть не лише роботодавцям, а й Держгірпромнагляду ефективніше працювати на запобігання нещасним випадкам та посилювати превентивну культуру на підприємствах.
Також буде впроваджено методологію більш точного підрахунку економічних витрат від нещасних випадків на виробництві, втрат держави від невжиття заходів для покращення стану охорони праці.

Серед аспектів подальшої співпраці, учасники зустрічі визначили ефективне впровадження та оцінку ефективності Національної програми та стратегії з безпеки праці, покращення системи управління охороною праці, вдосконалення системи обліку та аналізу виробничого травматизму, впровадження системи оцінки та управління виробничими ризиками, навчання інспекторів з охорони праці тощо.
  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.