Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Держгірпромнагляд України – учасник ІХ Міжнародного форуму з промислової безпеки Надрукувати Надіслати ел. поштою
10.06.11

У Санкт-Петербурзі відбувся ІХ Міжнародний форум з промислової безпеки. Від української сторони на заході був присутній Перший заступник голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан. Щорічно на обговорення виноситься світовий досвід забезпечення промислової безпеки – досвід державних органів нагляду, найбільших промислових корпорацій світу, науково-дослідних і експертних організацій. Традиційно у програмі – аналіз причин і подробиці ліквідації, а також уроки, здобуті внаслідок техногенних катастроф.

Головна тема теперішнього Форуму – як не допустити появу і розвиток техногенної катастрофи? І що робити, якщо сталася біда?

Кожна з країн-учасниць форуму представляла систему промислової безпеки та охорони праці. Перший заступник Голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки надав вичерпну інформацію про пріоритетні напрями діяльності Служби за весь період Незалежності України та майбутні перспективи її розвитку. Особливий акцент поставлено на питання реалізації державної політики, спрямованої на збереження життя та здоров’я працівників підприємств усіх галузей промисловості в процесі трудової діяльності. Крім того, увагу приділено вдосконаленню державного управління в сфері промислової безпеки та охорони праці на всеукраїнському, галузевому та регіональному рівнях, у тому числі шляхом залучення та виконання програм поліпшення стану безпеки, гігієни праці та промислового середовища.

Учасникам Форуму були презентовані напрями діяльності та перспективи розвитку у сфері промислової безпеки та охорони праці України: Національну стратегію безпеки праці та здоров’я на робочих місцях, програму та профіль з охорони праці; стратегію розвитку України до 2020 року; реформи в системі забезпечення охорони праці; концепцію Загальнодержавної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та промислового середовища на 2012-2016 роки. Традиційно, великий інтерес викликав Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Охорона праці очима дітей».

На майданчику Форуму зібралися фахівці зі всього світу, від яких залежить запобігання техногенним катастрофам і їх локалізація. З доповідями на цю тему виступили спеціалісти з Росії, Угорщини, Австрії та Німеччини.

Заступник директора по проектуванню та науці Санкт-петербурзького "Атоменергопроекту" Володимир Безлепкін розповів про роботу із забезпечення безпеки атомної енергетики та презентував розробки в цій галузі, які ведуться в компанії, що проектує атомні станції уже більш ніж півстоліття, починаючи від першої в світі АЕС. Про причини аварії на АЕС «Фукусіма-1» розповів виконувач обов’язків директора департаменту ядерних установок МАГАТЕ Мирослав Ліпар.

Крім того, в рамках заходу був організований телеміст із доктором Едом Овертоном, почесним професором департаменту екології (Луїзіанський Державний Університет, США). Обговорювалися наслідки для морської екології розливу нафти на нафтоплатформі «Deepwater Horizon» у Мексиканській затоці.

За підсумками ІХ Міжнародного форуму з промислової безпеки було видано збірник доповідей учасників заходу.

Довідка: Міжнародний Форум з промислової безпеки традиційно проводиться під час "білих ночей", які є одним з символів Санкт-Петербургу. Проведення заходу 2010 року підтримали Виконавчий комітет країн СНД і Організація Об'єднаних Націй. За період проведення Форум відвідали делегації 24 країн.

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.