Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Більшість ліфтів у багатоповерхівках столиці потребують заміни Надрукувати Надіслати ел. поштою
13.04.13
Розробка регіональної Програми заміни та модернізації ліфтів у м. Києві – найбільш дієвий метод, який може  посприяти оновленню  парку ліфтів у житловому фонді столиці. Таке рішення прийнято на колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві, щоб забезпечити безпечну експлуатацію та справний стан ліфтів у багатоповерхівках.

На колегії були обговорені проблемні питання ліфтового господарства Києва, а також  результати перевірок, які проведені  у 2012 році. Зазначалося, що у минулому році обстежено 468 ліфтів, виявлено понад 3 тисячі порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Зупинено експлуатацію  288 ліфтів. Притягнуто до адміністративної відповідальності 122 особи, які допустили  порушення.

Акцентовано увагу присутніх на порушеннях, зокрема технічних, які є факторами ризику для обслуговувального персоналу та пасажирів, а саме: власниками, балансоутримувачами не проводиться експертиза технічного стану ліфтів після закінчення граничного строку експлуатації; застосовуються несправні обмежувачі швидкості ліфтів та замки дверей кабін;  уловлювачі не забезпечують фіксацію кабін ліфтів; не спрацьовує вимикач крайнього верхнього положення кабіни ліфта  та вимикач натяжного пристрою канату обмежувача швидкості; зношені тягові канати  тощо.

Зазначені порушення свідчать про незадовільну організацію робіт з безпечної експлуатації ліфтів житлово-комунальними підприємствами та спеціалізованими організаціями, що обслуговують ліфти.
 
Найгірший технічний стан ліфтів виявили у багатоповерхівках  Шевченківського, Святошинського, Дніпровського, Голосіївського та Оболонського районів столиці.

Такий стан ліфтового господарства є свідченням ставлення осіб, відповідальних за безпечну експлуатацію ліфтів. Так, із усіх запрошених на колегію заступників голів райдержадміністрацій, які відповідають за цей напрям діяльності, приїхав лише один – із Солом’янської РДА.
 
З метою оновлення парку ліфтів у столиці та запобігання аваріям і випадкам травматизму під час їх експлуатації  рішенням колегії  запропоновано відповідальним особам Київської міської держадміністрації на виконання протокольного рішення засідання КМУ від 22.08.12 № 64 розробити регіональну Програму заміни та модернізації ліфтів у м. Києві до липня цього року та забезпечити її фінансування.

Окрім того, було запропоновано створити єдиний реєстр технічного стану ліфтового господарства України.

У роботі колегії взяли участь  начальник ДП «Київський експертно – технічний центр», директор Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці, представники Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, керівники спеціалізованих підприємств.

Довідка:
У житловому фонді міста Києва експлуатується  понад 20 тис. ліфтів,  з яких  понад 8,5 тис. (40,7%) відпрацювали граничний строк експлуатації.

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.