Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Держгірпромнаглядом підбито підсумки роботи за перший квартал 2013 року Надрукувати Надіслати ел. поштою
26.04.13

25 квітня цього року відбулося засідання колегії Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України, на якій підбили підсумки роботи за перший квартал 2013 року. Провів колегію Голова Держгірпромнагляду Олександр Хохотва.

 Члени колегії відзначили, що всі заходи, заплановані на I квартал 2013 року, в цілому виконано. 

З доповіддю виступив заступник Голови Держгірпромнагляду Степан Дунас, який зазначив, що за звітний період кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилась на 19%, або на 470 нещасних випадки. Зменшилась на 23%, або на 33 нещасні випадки і кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних з виробництвом.

 Спостерігається динамічне зменшення кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних з виробництвом, на підприємствах вугільної промисловості, соціально-культурної сфери та торгівлі, металургійної промисловості, деревообробної промисловості, енергетики, будівельної галузі, машинобудівної промисловості та зв’язку. Не зареєстровано зростання смертельного виробничого травматизму на підприємствах газової промисловості, агропромислового комплексу, нафтогазовидобувної промисловості, легкої та текстильної промисловості.

В розрізі адміністративних одиниць смертельний виробничий травматизм зменшився на підприємствах 12 областей України, АР Крим, а також міста Севастополя. У 4 областях він залишився на рівні минулого року.

Попри позитивну динаміку протягом останніх років, найбільш травмонебезпечними галузями економіки в Україні залишаються вугільна, машинобудівна промисловості, агропромисловий комплекс та соціально-культурна сфера, на підприємствах яких травмовано 71% від усієї кількості травмованих на виробництві в України.

Разом з тим, у вугільній галузі збереглася позитивна тенденція до зниження рівня виробничого травматизму, як загального, так і зі смертельними наслідками. Це зниження є досить суттєвим і складає 43 %. Коефіцієнт смертельного травматизму на 1 млн. тон видобутого вугілля за 3 місяці 2013 року у вугільній галузі склав 1,15 у порівнянні з 1,9 за аналогічний період минулого року.

 Держгірпромнагляд приділяє постійну  увагу проблемам колективного захисту гірників, що запобігають виникненню аварій з великими людськими втратами та продовжує роботу щодо впровадження та модернізації систем УТАС. Для цього у Державному бюджеті України на 2013 рік передбачено видатки в обсязі 160 млн. грн., що дасть можливість впровадити 5 нових УТАС та  модернізувати ці системи ще на 2 вугільних підприємствах.

Також розглянуто питання нагляду та завдання щодо його подальшого вдосконалення. Зазначено, що поліпшились показники ефективності наглядової діяльності. На порядок підвищено рівень контролю за виконанням приписів та розпоряджень посадових осіб Держгірпромнагляду.

Разом з тим, сучасна економічна стратегія, необхідність поліпшення інвестиційного клімату в країні вимагає нового підходу, в якому його ефективність повинна поєднуватися із зменшенням адміністративного тиску на суб’єктів господарювання. З метою виконання завдань, поставлених Президентом та Урядом України, Держгірпромнаглядом вже вжито певних невідкладних заходів.

Під час засідання колегії було підписано Угоду про співробітництво між Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України та Незалежною профспілкою гірників України.

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.