Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Стан промислової безпеки на підприємствах гірничорудної та нерудної промисловості протягом 2006 року Надрукувати Надіслати ел. поштою
05.02.07

Державний нагляд в галузі здійснюється 3 спеціалізованими, 11 об'єднаними державними інспекціями та 3 відділами із загальною кількістю гірничотехнічних інспекторів – 86 чоловік на майже 2500 підприємствах з загальною чисельністю працюючих понад 300 тис. чоловік, в тому числі, на підземних роботах майже 30 тис. чоловік, на роботах, пов'язаних з обігом вибухових матеріалів – біля 70 тис. чоловік.

Протягом 2006 року на підприємствах гірничорудної та нерудної промисловості загинуло 26 працівників. В порівнянні з 2005 роком виробничий травматизм зі смертельними наслідками в галузі зменшився на 34 %, або на 13 випадків.

На підприємствах, підконтрольних територіальному управлінню по Дніпропетровській області сталося 15 (-12) смертельних випадків, по Республіці Крим – 1 (0), Донецькій – 2 (-1), Житомирській – 1 (-1), Закарпатській – 1 (0), Київській – 1(0), Кіровоградській – 1 (+1), Тернопільській – 1 (+1), Хмельницькій – 2(+1), Черкаській – 1 (+1).

На підземних гірничих роботах допущено 10 (-5) нещасних випадків, на відкритих – 16 (-8).

Основними причинами, які приводять до нещасних випадків зі смертельними наслідками, є :

- чисельні грубі порушення правил безпеки безпосередньо виконавцями робіт;

- незадовільний технічний стан машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки;

- незадовільна робота керівників та посадових осіб щодо створення безпечних і нешкідливих умов праці на виробничих дільницях підприємств.

З метою зниження виробничого травматизму, підвищення рівня промислової безпеки, охорони праці та охорони надр територіальними управліннями по Дніпропетровській і Донецькій областях проводились цільові перевірки виконання протокольних рішень, прийнятих при узгодженні планів розвитку гірничих робіт і нормативів втрат та збіднювання корисних копалин на шахтах і кар'єрах гірничодобувних підприємств. Це дало певні позитивні результати. На гірничо-збагачувальних комбінатах збільшилися обсяги ведення розкривних робіт в кар’єрах, зросло фінансування на охорону праці та оновлення гірничого і транспортного обладнання.

Згідно плану роботи Держгірпромнагляду за звітний період року були проведені цільові перевірки гірничодобувних підприємств з питань безпеки експлуатації технологічного автотранспорту, дотримання правил безпечного поводження з машинами, механізмами та устаткуванням; перевірки наявності дозволів Держгірпромнагляду на роботи підвищеної небезпеки. Проведені цільові перевірки разом з працівниками органів внутрішніх справ стану зберігання, обліку, перевезення та використання вибухових матеріалів промислового призначення. Проведені перевірки стану організації державного гірничого нагляду територіальними управліннями по Хмельницькій та Кіровоградській областях.

Важливий крок зроблено в напрямі створення сучасного правового забезпечення державного нагляду в галузі вибухової справи.

На виконання вимог Закону України „Про поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення” Комітетом розроблено і зареєстровано в Міністерстві юстиції України відповідні нормативно-правові акти:

- Порядки, що регламентують виготовлення, реалізацію, облік, використання та знищення вибухових матеріалів промислового призначення;

- Вимоги до працівників, які здійснюють керівництво вибуховими роботами;

На даний час постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2006 року № 756 вже затверджено внесення змін до постанови від 14.11.2000 р. «Про затвердження переліку органів ліцензування».

Комітетом розроблено, погоджено і направлено на розгляд Кабінету Міністрів України проект розпорядження «Про утворення Міжвідомчої ради з вибухової справи».

Робота Міжвідомчої ради під головуванням Віце-прем'єр- міністра України буде сприяти подальшому розвитку вибухової справи в Україні та реалізації державної політики у сфері безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення.

Основними пріоритетами наглядової діяльності в гірничорудній та нерудній промисловості на 2007 рік залишаються:

- контроль за виконанням підприємствами гірничорудної і нерудної промисловості проектів гірничих робіт, протоколів погодження планів розвитку гірничих робіт на 2007 рік, а також приведенням технологічних параметрів шахт, кар?єрів, виробничих будівель та споруд у відповідність до вимог діючого законодавства з питань охорони праці;

- здійснення комплексних перевірок підприємств з високим рівнем виробничого травматизму;

- контроль за виконанням гірничодобувними підприємствами планів технічного переоснащення виробництв.

- розробка та впровадження нормативно-правових актів до Закону України „Про поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення”;

- створення і організації роботи Міжвідомчої ради з вибухової справи.
Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.