Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Відбувся обмін досвідом гірничих інспекторів України та США Надрукувати Надіслати ел. поштою
24.09.09

21-23 вересня поточного року в межах програми „Шахтна безпека України”, яка фінансується урядом Сполучених Штатів та здійснюється компанією „Партнерство з енергетичної та екологічної реформ”  відбувся семінар в Донецьку та  Києві з гірничотехнічними інспекторами та іншими фахівцями Держгірпромнагляду.

В роботі семінару взяли участь директор програми Джеррі Тріплетт, представник Міністерства праці США Стів Марлер, фахівці управління шахтної безпеки МSHA, яке входить до складу Міністерства. Учасниками з української сторони були заступник голови Держгірпромнагляду  Олег Румежак, начальники Донецького та  Київського  теруправлінь, начальники гірничих округів, гірничо-технічних інспекцій.

Мова йшла про підвищення ефективності державного нагляду та підтримку органів, контролюючих стан безпеки на українських шахтах.  Американські експерти у сфері гірничої промисловості поділилися досвідом щодо порядку розслідування аварій на шахтах в США.

Про високий фаховий рівень організаторів семінару свідчить той факт, що всі вони брали участь у розслідуванні резонансних аварій на вугільних шахтах США.

Не зважаючи на те, що в роботі державних наглядових органів України та Америки є суттєві відмінності (всі вугільні компанії, або окремі шахти в США – приватні), завдання в них спільне – попередження виникнення аварій та виробничого травматизму.

Жорсткі економічні санкції (штрафи, які становлять  десятки, а іноді сотні тисяч доларів), що застосовує держава до будь – якої американської вугільної компанії у разі загибелі людини під час виконання професійних обов’язків  є найкращим важелем впливу на поліпшення ситуації у сфері безпеки виробництва. Нажаль, власник розуміє єдину мову – мову грошей. Навіть за несвоєчасне повідомлення МSHA (Адміністрації з безпеки та охорони здоров’я на шахтах США), більше ніж через 15 хвилин про нещасний випадок, що стався, вугільна компанія може бути оштрафована на суму від 5 до 60 тисяч доларів.

МSHA має повноваження призначати комісію з розслідування аварії, опитувати свідків, обстежувати гірничі виробки, визначати причини та робити висновки, щоденно інформувати громадськість через засоби масової інформації. Терміни розслідування в випадках загибелі більш, ніж двох осіб майже не обмежуються. Державна наглядова структура не займається пошуками винних, вона лише встановлює причини та розробляє заходи з попередження подібних випадків в майбутньому.

Конгрес США уповноважив МSHA, на підставі матеріалів розслідування, розробляти нові правила або доповнення до правил безпеки, обговорювати проекти в вугільній спільноті країни та самостійно їх затверджувати.

Джеррі Тріплетт повідомив, що урядом Сполучених Штатів виділені додаткові кошти для завершення програми „Шахтна безпека України”. Дію програми буде продовжено до кінця 2011 року.


Інформаційний центр Держгірпромнагляду

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.