Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Уряд США виділив додаткові кошти для продовження дії програми «Шахтна безпека в Україні» Надрукувати Надіслати ел. поштою
28.09.09

Уряд США виділив додаткові кошти для продовження на три роки строку дії програми «Шахтна безпека в Україні».  Про це повідомив президент компанії ПЕЕР «Партнерство з енергетичної та екологічної реформи» Джеррі  Тріплетт на зустрічі в Держгірпромнагляді 25 вересня цього року, де обговорювалися питання подальшого розвитку співпраці  між Україною та США  з питань безпеки праці шахтарів.

В обговоренні планів надання технічної допомоги поліпшення стану промислової безпеки на вугільних шахтах взяли участь керівництво Держгірпромнагляду, представники американського посольства в Україні,  Міністерства праці США та фахівці управління шахтної безпеки MSHA.

            Нагадаємо, програма «Шахтна безпека в Україні» стартувала в 1998 році. Її завершення планувалося у 2010 році. На її реалізацію Федеральним урядом США було виділено близько 9 млн. доларів.  У рамках програми впроваджено обладнання для осланцювання гірничих виробок інертним пилом та фільтрації шахтної води, технології направленого буріння горизонтальних свердловин для дегазації вугільних пластів. Виконано проект вентиляції шахт для зниження концентрації метану, ведуться роботи із застосування технологій кріплення покрівлі для поліпшення стану гірничих виробок та здійснюються профілактичні заходи щодо травматизму. Окрім того, проведено  ряд семінарів з підготовки українських інспекторів.

            У ході зустрічі сторони обговорили підсумки та висловили бачення подальшої реалізації програми. Зокрема, заступник голови Комітету Олег Румежак зазначив, що співпраця з американськими колегами вже приносить позитивні результати. Так, впродовж десяти років в Україні  на вугільних шахтах у два рази зменшено кількість нещасних випадків зі смертельними наслідками, в три рази – загального травматизму. Українська сторона провела ряд реформ в системі державного нагляду, в основу яких покладено досвід  США з організації наглядової діяльності. Кардинально змінено структуру гірничих округів.  Шестирівневу систему  управління замінено на трирівневу.  Зазначені зміни дають змогу інспектору працювати більш оперативно та якісно впливати на ефективність і дієвість державного нагляду.

Крім того, українська сторона має наміри більш детально вивчити досвід США щодо повноважень MSHA у розслідуванні нещасних випадків задля подальшого застосування його в українських реаліях.  «Наглядова структура  в Сполучених Штатах не займається пошуками винних, вона лише визначає причини та розробляє заходи із запобігання подібних випадків у майбутньому. Тобто, проводить розслідування технічних причин і виступає більше в якості експертів, - говорить Олег Румежак. - Україні було б доцільно піти тим же шляхом». Керівництвом  Держгірпромнагляду також були озвучені наміри щодо створення в структурі Комітету аналітичних відділів, які визначатимуть розмір штрафу та заходи впливу на  власника. Такі нововведення необхідні задля максимального викоренення корупційної складової у роботі інспекторів.

            Головна мета проекту сьогодні – зміцнити нагляд і підвищити результативність роботи інспектора. В рамках програми планується виділення коштів на технічне забезпечення інспекторів приладами контролю та засобами індивідуального захисту.  Також було висловлено побажання до американських фахівців сприяти у розробці та впровадженні електронної системи «Нагляд» для більш оперативного здійснення державного нагляду у вугільній промисловості. Є необхідність також у створенні та оснащенні технічної лабораторії на базі НДІ охорони праці та промислової безпеки для вирішення проблемних питань у гірничій галузі.

На наступній  зустрічі, яка відбудеться на початку жовтня, сторони планують розробити та обговорити пункти програми на довготривалу перспективу.

Інформаційний центр Держгірпромнагляду.

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.