Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Пропозиції щодо питань, які мають бути розглянуті на засіданні Президії Громадської ради Надрукувати Надіслати ел. поштою
16.11.09

Гармонізація законодавства з охорони праці з відповідним законодавством ЄС є значним кроком до інтеграції України у Європейську спільноту. На наш погляд, передусім потрібно провести аналіз законодавчої бази з охорони праці декількох європейських країн і України, з тим, щоб виявити невідповідності і розходження. Такий аналіз вкаже на першочергові задачі і дозволить почати роботу по зміні (адаптації) законів, а це, звісно, займе багато часу. Природно, якщо б цю роботу під керівництвом призначеної посадової особи (сектору, відділу) Комітету виконував ННДІПБОП. До роботи могли б залучатися спеціалісти експертно-технічних центрів та теруправлінь.

Також слід зазначити, що відповідно до статті 189 Римської угоди, директива залишає за національними органами право вибирати методи і засоби досягнення визначеного директивою результату. Таким чином, українська модель державної системи охорони праці може залишатися без принципових змін, але бути адаптованою до основних вимог ЄС.

 Іншим великим об'ємом роботи буде адаптація нормативно-правових актів з охорони праці. Враховуючи досвід Чеської Республіки, що вступила до ЄС не так давно, відповідні структури вели цю роботу п'ять років і не все встигли зробити. Гармонізація законодавчої бази та нормативно-правових актів з охорони праці була однією з умов вступу Чехії до ЄС, тому цій проблемі приділяли велику увагу. Декілька років тому, впроваджувалася практика розробки (переробки застарілих) НПАОПів профільними експертно-технічними центрами, за таких умов було розроблено нові редакції декількох «Правил…» Таку практику можна було б застосувати і для адаптації наших «Правил…» до європейських вимог.

Для підвищення професійного рівня інспекторського складу згідно плану-графіку на 2009 рік в Головному навчально-методичному центрі було заплановано навчання і перевірку знань 5 працівників теруправління. Але через відсутність фінансової можливості (коштів на відрядження) листом ДП ГНМЦ ННДІПБОП від 20.03.2009 р. № 146 навчання було відмінено.

У травні 2009 р. на виконання листа Комітету від 29.04.2009 р. № 01/02-04/2690 щодо перевірки знань екстерном фахівців теруправління у ДП ГНМЦ ННДІПБОП, пройшли навчання 42 працівника з Правил будови і безпечної експлуатації навантажувачів. У період фінансової кризи така форма навчання, мабуть, є самою доцільною.

З метою підвищення матеріальної зацікавленості в результатах роботи, для забезпечення незалежності прийнятих державними службовцями рішень від органів господарського управління, теруправління пропонує довести рівень заробітної плати посадових осіб органів нагляду до рівня заробітної плати працівників підконтрольних галузей і організувати професійну підготовку інспекторського складу на базі вищих учбових закладів, що здійснюють підготовку фахівців з охорони праці.

Перший заступник начальника теруправління
по АР Крим та м. Севастополю

Є.М. Грибенко

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.