Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Пропозиції щодо питань, які мають бути розглянуті на засіданні Президії Громадської ради Надрукувати Надіслати ел. поштою
16.11.09

Теруправління Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області пропонує розглянути на засіданні Президії Громадської ради при Держгірпромнагляді наступні питання:

1.Внести до Державного реєстру «Правила техніки безпеки при експлуатації внутрішньозаводського транспорту», «Правила охорони праці при деревообробці».

2.В «Типове положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці» внести зміни, а саме: залучати державних інспекторів до періодичної перевірки (1раз в 3 роки) знань з охорони праці у посадових осіб підприємства, тому що за результатами опитування перевірка знань з охорони праці комісіями окремих підприємств проводиться формально, а то і взагалі оформляються тільки протоколи.

3.Законодавчо вирішити питання щодо перевірок виробничих підприємств виправних колоній, що не передбачено нормативно-правовими актами. На цей час перевірки здійснюються за вимогою прокуратури. (за 3 квартали 2009 р. було проведено 26 перевірок).

4.Внести в “Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві ” обов’язкове повідомлення органів Держгірпромнагляду адміністраціями підприємств про усі нещасні випадки, що сталися на цих підприємствах.

5.На виконання статті 43 Закону України “Про охорону праці” опрацювати Положення про порядок накладання штрафів на юридичних осіб за порушення Законодавства України та інших нормативно-правових актів з охорони праці.

6.Закон України «Про охорону праці» привести у відповідність Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

7.У зв’язку із зменшенням наглядового тиску на роботодавців підвищити їх відповідальність за наслідки порушення нормативних актів з охорони праці.

8.Здійснення попередньої професійної підготовки державних інспекторів з вивчення загальних та спеціальних нормативних актів з охорони праці впродовж 1-2 місяців на базі Головного навчально-методичного центру та стажування, або підготовка державних інспекторів з промислової безпеки з профільних спеціалістів за принципом післявузівської підготовки – 4-6 місячні курси з наданням кваліфікаційного документу державного зразка.

9.При розробці НПАОП про правила безпеки при виконанні будівельних робіт включити до них вимоги безпеки при виконанні робіт в умовах щільної міської забудови;

10.Переглянути нормативно-правові акти з охорони праці для галузі машинобудування, для лікувально-профілактичних, санітарно-профілактичних, фармацевтичних закладів, бюро судово-медичної експертизи, закладів медико-соціального захисту та інших закладів охорони здоров’я, так як деякі з них не відповідають сучасним вимогам, розроблені та затверджені у 1950-1990 роки.

Начальник територіального управління
Держгірпромнагляду по Харківській області

М.М.Денисенко

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.