Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Про порядок інформаційного наповнення офіційного веб-сайту Держгірпромнагляду України Надрукувати Надіслати ел. поштою
06.07.11

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України

НАКАЗ

06.07.2011                  № 57

Про порядок інформаційного наповнення офіційного веб-сайту Держгірпромнагляду України

На виконання Закону України Про доступ до публічної інформації від 13 січня 2011 року № 2939-VI, Постанови Кабінету Міністрів України від 4 січня 2002 року № 3 Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади, Постанови Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 року № 1302 Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади і спільного наказу Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України та Державного комітету зв'язку та інформатизації України від 25 листопада 2002 року № 327/225 Про затвердження Порядку інформаційного наповнення та технічного забезпечення Єдиного веб-порталу органів виконавчої влади та Порядку функціонування веб-сайтів органів виконавчої влади, зареєстрованого у Мін'юсті України 29 грудня 2002 року за № 1021/7309, та з метою забезпечення функціонування офіційного веб-сайту Держгірпромнагляду України

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок інформаційного наповнення офіційного веб-сайту Держгірпромнагляду України (далі – Порядок), що додається.

2. Керівникам структурних підрозділів апарату Держгірпромнагляду України забезпечувати своєчасну підготовку та подання сектору взаємодії з Верховною Радою України, засобами масової інформації та з міжнародної діяльності матеріалів для наповнення офіційного веб-сайту Держгірпромнагляду України.

3. Керівникам структурних підрозділів апарату Держгірпромнагляду України опрацювати існуючу інформацію розділів веб-сайту, за які вони відповідальні, та оновити її протягом місяця після підписання цього наказу.

4. Завідувачу сектору взаємодії з Верховною Радою України, засобами масової інформації та з міжнародної діяльності забезпечувати інформаційне наповнення офіційного веб-сайту.

5. Першому заступнику, заступнику Голови, керівникам структурних підрозділів апарату Держгірпромнагляду України забезпечити неухильне виконання положень цього наказу та Порядку.

6. Керівникам територіальних органів Держгірпромнагляду розробити відповідні порядки інформаційного наповнення веб-сайтів територіальних органів Держгірпромнагляду та визначити відповідальних осіб.

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова Держгірпромнагляду                                   О.І.Хохотва

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держгірпромнагляду України
6 липня 2011 р. № 57

ПОРЯДОК
інформаційного наповнення офіційного веб-сату Держгірпромнагляду України

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає процедуру інформаційного наповнення та періодичність розміщення на офіційному веб-сайті Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (далі – Держгірпромнагляд України) інформації з метою інформування громадськості про діяльність Держгірпромнагляду України, підвищення ефективності та прозорості його діяльності, забезпечення участі громадськості в процесах, що відбуваються в державі у сфері охорони праці та промислової безпеки.

1.2. Веб-сайт Держгірпромнагляду України є офіційним джерелом інформації, що забезпечує висвітлення діяльності Держгірпромнагляду України.

1.3. Веб-сайт містить інформацію, що не суперечить чинному законодавству, зміст якої визначається відповідно до цілей та завдань діяльності Держгірпромнагляду України.

1.4. Дизайн та структура веб-сайту та його окремих частин (розділи, підрозділи, сторінки) визначаються Головою Держгірпромнагляду України за пропозиціями сектору взаємодії з Верховною Радою України, засобами масової інформації та з міжнародної діяльності (далі – Сектор) та керівників структурних підрозділів, відповідальних за наповнення розділів веб-сайту.

1.5. Утворення нових або зміна існуючих розділів веб-сайту здійснюється Сектором з урахуванням пропозицій керівників структурних підрозділів Держгірпромнагляду України.

У разі утворення нових розділів призначаються відповідальні особи і строки подання інформації для наповнення розділу.

2. Класифікація інформаційних матеріалів

2.1. Матеріали, що розміщуються на веб-сайті, за періодичністю оновлення поділяються на три категорії:

статичні;

динамічні;

потокові.

2.2. До статичних належать матеріали, які зберігають свою актуальність протягом тривалого часу.

2.3. До динамічних – матеріали, що актуальні лише протягом кількох місяців. Вони оновлюються систематично.

2.4. До потокових – матеріали, що втрачають актуальність протягом кількох днів. Вони оновлюються регулярно.

3. Оформлення веб-сайту та його інформаційна структура

3.1. Веб-сайт оформлюється згідно з Порядком функціонування веб-сайтів органів виконавчої влади, затвердженим спільним наказом Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України, Державного комітету зв’язку та інформатизації України від 25.11.2002 №327/225, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22.12.2002 за №1021/7309.

3.2. На веб-сайті повинна обов'язково розміщуватися така інформація про Держгірпромнагляд України:

 - назва центрального органу виконавчої влади;

 - основні завдання та нормативно-правові засади діяльності;

 - структура та керівництво (автобіографічні довідки, графік прийому громадян, розпорядок роботи Держгірпромнагляду України);

 - план роботи та розпорядок роботи Держгірпромнагляду України;

 - місцезнаходження апарату Держгірпромнагляду України, територіальних органів Держгірпромнагляду, а також підприємств та установ, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України (поштова адреса, номери телефонів, факсів, адреси веб-сайтів та електронної пошти);

 - основні функції структурних підрозділів, а також прізвища, імена, по батькові, номери телефонів, адреси електронної пошти їх керівників;

 - нормативно-правові акти з питань, що належать до компетенції Держгірпромнагляду України;

 - перелік та порядок надання адміністративних послуг Держгір-промнаглядом України, територіальними органами Держгірпромнагляду, а також підприємствами та установами, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України;

 - інформаційні матеріали, необхідні для звернення громадян до Держгірпромнагляду України;

 - порядок складання та подання запиту на інформацію, оскарження рішень розпорядників інформації, дій чи бездіяльності, зразки документів для складання інформаційних запитів;

 - цільові програми у відповідній сфері;

 - плани підготовки органом проектів регуляторних актів та зміни до них;

 - повідомлення про оприлюднення проектів регуляторних актів, проекти цих актів і аналіз їх регуляторного впливу;

 - відомості про регуляторну діяльність Держгірпромнагляду України;

 - відомості про виконання плану заходів з реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року № 1035;

 - відомості про взаємодію з Громадською радою при Держгірпромнагляді України;

 - відомості про проведення консультацій з громадськістю, громадської експертизи та врахування громадської думки у діяльності Держгірпромнагляду України;

 - відомості про проведення закупівлі товарів (робіт, послуг) за державні кошти;

 - відомості про наявні вакансії;

 - поточні та заплановані заходи і події (новини, оперативна інформація, що стосується діяльності Держгірпромнагляду України).

3.3. На веб-сайті повинні бути розміщені посилання на:

- веб-ресурси територіальних органів Держгірпромнагляду;

- веб-ресурси установ, підприємств, організацій, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України;

- веб-ресурси засобів масової інформації, засновником чи співзасновником яких є Держгірпромнагляд України;

- сайти міжнародних організацій, з якими співпрацює Держгірпромнагляд України;

- єдиний веб-портал органів виконавчої влади України (Урядовий потрал);

- офіційні веб-ресурси Верховної Ради України та Президента України;

- веб-портал Громадянське суспільство і влада;

- Антикорупційний портал;

- інші веб-ресурси за потребою.

3.4. На початку головної сторінки веб-сайту Держгірпромнагляду України розміщується зображення Державного Герба України.

3.5. У боковій лівій навігації веб-сайту розміщується положення, інформація про керівництво, структура Держгірпромнагляду України, відомості про діяльність Держгірпромнагляду України, довідкова та контактна інформації.

3.6. У верхній навігації розміщується нормативно-правова база, відповідно до якої Держгірпромнагляд України здійснює свою діяльність, роз’яснення законодавства, інформація про поточні та перспективні заходи за участю посадових осіб Держгірпромнагляду України.

3.7. У боковій правій навігації розміщується актуальна інформація для засобів масової інформації, статистичні відомості та оперативну інформацію, а також стрічка поточних новин, інша важлива інформація про діяльність Держгірпромнагляду України.

4. Інформаційне наповнення

4.1. Підготовка матеріалів для розміщення на офіційному веб-сайті здійснюється структурними підрозділами апарату Держгірпромнагляду України, визначеними відповідальними за наповнення окремих розділів веб-сайту, згідно з переліком (додаток 1 ).

4.2. Інформаційні матеріали, що надаються для розміщення на веб-сайті, повинні бути погоджені керівником відповідального структурного підрозділу та відповідати вимогам (додаток 2 ).

4.3. Інформація, розміщена на веб-сайті, оновлюється одразу після зміни відомостей, зазначених у пункті 3.2 цього Порядку.

4.4. Не допускається розміщення на веб-сайті інформації, розповсюдження чи оприлюднення якої заборонено законодавством.

4.5. На веб-сайті може розміщуватися інша інформація, яку керівництво Держгірпромнагляду України вважатиме за доцільне оприлюднити.

4.6. Інформація на веб-сайті подається українською та англійською (обов’язково), а також іншими мовами (за потребою).

Додаток 1 (завантажити)

Додаток 2
до наказу Держгірпромнагляду України
від 6 липня № 57

ВИМОГИ
до інформаційних матеріалів, що надаються для розміщення  на офіційному веб-сайті Держгірпромнагляду України

1. Інформаційні матеріали подаються у паперовій та електронній формах (електронною поштою на адресу:

).

Окремі види матеріалів (реєстри, бази даних тощо) можуть надаватися лише в електронній формі за умови попереднього узгодження з Сектором.

2. Інформаційні матеріали мають включати обов'язкову текстову частину та, у разі необхідності, зображення (ілюстрації), табличні матеріали та/або діаграми.

3. Текстова частина матеріалів надається у файлах форматів Microsoft Word DOC або RTF, табличні матеріали – у файлах форматів Microsoft Excel XLS або Microsoft Word DOC, ілюстрації – у файлах формату JPG (JPEG) або GIF у тому вигляді, в якому вони оприлюднюються, графіки та діаграми надаються у файлі формату Microsoft Excel XLS.

4. Проекти нормативно-правових актів та нормативних документів, що виносяться на громадське обговорення, надаються у одному файлі формату Microsoft Word DOC разом з усіма додатками. Всі супровідні матеріали (повідомлення про оприлюднення, пояснювальна записка, аналіз регуляторного впливу тощо) надаються кожен в окремому файлі формату Microsoft Word DOC.

5. Інформаційні матеріали надаються відредагованими.

 

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.