Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Про процедуру призначення та звільнення в системі Держгірпромнагляду України Надрукувати Надіслати ел. поштою
27.03.12

 

 Про процедуру призначення та звільнення

в системі Держгірпромнагляду України

 

З метою упорядкування процедури призначення на посади та звільнення з посад начальників та заступників начальників структурних підрозділів центрального апарату, територіальних управлінь, начальників державних інспекцій, начальників відділів територіальних управлінь, заступників начальників державних підприємств та установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України, головних бухгалтерів територіальних управлінь, державних підприємств і установи Держгірпромнагляду України

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити Порядок здійснення заходів щодо призначення та звільнення керівників системи Держгірпромнагляду України (далі - Порядок), що додається.

 

2. Керівникам територіальних управлінь, державних підприємств та установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України, забезпечити:

         неухильне дотримання вимог, визначених Порядком;

         добір кваліфікованих претендентів для призначення на вакантні посади.

 

3. Сектору взаємодії з Верховною Радою України, ЗМІ та з міжнародної діяльності (Пітєніна К.О.) забезпечити розміщення цього наказу на офіційному веб-сайті Держгірпромнагляду України.

 

4. Управлінню персоналу, діловодства, контролю та спецроботи (Селіванов С.В.) довести цей наказ до відома керівників структурних підрозділів центрального апарату, територіальних управлінь, державних підприємств та установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України.

5. Визнати такими, що втратили чинність накази Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 01.07.2009 № 230-к «Про затвердження Порядку розгляду питань пов’язаних з призначенням на посади та звільненням з посад керівників структурних підрозділів центрального апарату, начальників, заступників начальників, начальників інспекцій територіальних управлінь Держгірпромнагляду, заступників керівників та головних бухгалтерів державних підприємств і установи»; від 22.04.2010 № 85 «Про внесення змін до Порядку розгляду питань пов’язаних з призначенням на посади та звільненням з посад керівників структурних підрозділів центрального апарату, начальників, заступників начальників, начальників інспекцій територіальних управлінь Держгірпромнагляду, заступників керівників та головних бухгалтерів державних підприємств і установи» та від 04.06.2010 № 236-к «Про внесення змін до Порядку розгляду питань пов’язаних з призначенням на посади та звільненням з посад керівників структурних підрозділів центрального апарату, начальників, заступників начальників, начальників інспекцій територіальних управлінь Держгірпромнагляду, заступників керівників та головних бухгалтерів державних підприємств і установи» 

6. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Голова                                                                             О.Хохотва

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ Держгірпромнагляду України

від «16» січня 2012 № 24-к

 

 

 

ПОРЯДОК

здійснення заходів щодо призначення та звільнення

керівників системи Держгірпромнагляду України

 

 

1. Цей порядок визначає організаційні засади щодо упорядкування процедури призначення на посади та звільнення з посад начальників та заступників начальників самостійних структурних підрозділів центрального апарату та територіальних управлінь, повідомлення про призначення та звільнення з посад начальників державних інспекцій, начальників структурних підрозділів з організації державного нагляду та обліку розслідувань нещасних випадків, заступників начальників державних підприємств і установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України, погодження призначення та погодження звільнення з посад головних бухгалтерівтериторіальних управлінь, державних підприємств і установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України.

 

2. Питання про призначення (повідомлення про призначення) на посаду або звільнення (повідомлення про звільнення) з посади розглядається за поданням начальника територіального управління (керівника державного підприємства, установи), матеріалами особової справи, за результатами співбесіди із заступниками Голови Держгірпромнагляду України та відповідно до чинного законодавства.

У поданні щодо призначення (повідомленні про призначення) зазначається: прізвище, ім'я, по батькові; дата народження; повна назва займаної посади; назва посади, на яку рекомендується; її функціональний напрямок; рівень фахової і професійної підготовки кандидата; відомості про перебування в кадровому резерві, проходження стажування; відповідність посаді, на яку рекомендується; ділові та моральні якості, відсутність судимості або факту перебування під слідством. У разі коли претендент на посаду не перебуває у кадровому резерві на відповідну посаду, в поданні зазначаються причини, з яких не рекомендується особа, зарахована до кадрового резерву, на відповідну посаду.

У поданні щодо звільнення (повідомленні про звільнення) зазначається обґрунтування та причини неможливості перебування особи на займаній посаді.

 

3. Наказом Голови Держгірпромнагляду України призначаються на посади та звільняються з посад:

3.1. Керівники та заступники керівників самостійних структурних підрозділів центрального апарату Держгірпромнагляду України за погодженням з Міністром надзвичайних ситуацій України;

- керівника кадрової служби після отримання висновку Національного агентства державної служби України та за погодженням з Міністром надзвичайних ситуацій України;

- керівника юридичної служби після отримання висновку Міністерства юстиції України та за погодженням з Міністром надзвичайних ситуацій України;

- головного бухгалтера після отримання висновку Державної казначейської служби України за погодженням з Міністром надзвичайних ситуацій України;

3.2. Начальники територіальних управлінь за погодженням з Міністром надзвичайних ситуацій України та головами відповідних обласних державних адміністрацій.

3.3 Заступники начальників територіальних управлінь за погодженням із Міністром надзвичайних ситуацій України.

 

4. На підставі листа Голови Держгірпромнагляду України призначаються та звільняються за місцем роботи працівника: начальники державних інспекцій, керівники структурних підрозділів з організації державного нагляду та обліку розслідувань нещасних випадків, головні бухгалтери територіальних управлінь Держгірпромнагляду України, заступники керівників та головні бухгалтери державних підприємств та установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України.

 

5. Щодо призначення на посаду або звільнення з посади начальника територіального управління подаються документи:

5.1. На призначення:

- заява на ім’я Голови Держгірпромнагляду України про призначення;

- згода на обробку персональних даних;

- особова картка форми П-2ДС з додатками;

- копії документів про освіту;

- 2 фотокартки 3х4;

- копія паспорта;

- біографічна довідка встановленого зразка засвідчена підписом працівника кадрової служби та скріплена відповідною печаткою.

5.2. На звільнення:

- заява на ім’я Голови Держгірпромнагляду України про звільнення або пояснення особи, яка звільняється за порушення трудової дисципліни.

 

6. Щодо призначення на посаду та звільнення з посади (першого) заступника начальника територіального управління подаються документи:

6.1. На призначення:

- подання начальника територіального управління на ім’я Голови Держгірпромнагляду України, відповідно до вимог абз. 2 пункту 2 цього порядку.

- заява на ім’я Голови Держгірпромнагляду України про призначення;

- згода на обробку персональних даних;

- особова картка форми П-2ДС з додатками;

- копії документів про освіту;

- 2 фотокартки 3х4;

- копія паспорта;

- біографічна довідка встановленого зразка засвідчена підписом працівника кадрової служби та скріплена відповідною печаткою;

- список кадрового резерву чи наказ про проходження стажування.

6.2. На звільнення:

- подання начальника територіального управління на ім’я Голови Держгірпромнагляду України, відповідно до вимог абз. 3 пункту 2 цього порядку.

- заява на ім’я Голови Держгірпромнагляду України про звільнення або пояснення особи, яка звільняється за порушення трудової дисципліни або матеріали службового розслідування (за наявності), медична довідка, інші документи, що безпосередньо стосуються справи.

 

7. Щодо повідомлення про призначення на посади та звільнення з посад начальників державних інспекцій подаються документи:

7.1. На призначення:

- подання начальника територіального управління на ім’я Голови Держгірпромнагляду України, відповідно до вимог абз. 2 пункту 2 цього порядку.

- згода на обробку персональних даних;

- особова картка форми П-2ДС з додатками;

- копії документів про освіту;

- 2 фотокартки 3х4;

- копія паспорта;

- біографічна довідка встановленого зразка засвідчена підписом працівника кадрової служби та скріплена відповідною печаткою.

7.2. На звільнення:

- подання начальника територіального управління на ім’я Голови Держгірпромнагляду України, відповідно до вимог абз.3 пункту 2 цього порядку.

- копія заяви працівника про звільнення.

 

8. Щодо повідомлення про призначення на посади та звільнення з посад керівників структурних підрозділів з організації державного нагляду та  розслідувань нещасних випадків; головних бухгалтерів територіальних управлінь, заступників начальників та головних бухгалтерів державних підприємств і установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України подаються наступні документи:

8.1. На призначення:

- подання начальника територіального управління (керівника державного підприємства, установи) на ім’я Голови Держгірпромнагляду України, відповідно до вимог абз. 2пункту 2 цього порядку. До подання на заступника начальника державного підприємства і установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України подається також особовий листок з обліку кадрів.

- біографічна довідка встановленого зразка засвідчена підписом працівника кадрової служби та скріплена відповідною печаткою;

8.2. На звільнення:

- подання начальника територіального управління (керівника державного підприємства) на ім’я Голови Держгірпромнагляду України, відповідно до вимог абз. 3 пункту 2 цього порядку;

- копія заяви працівника про звільнення.

 

9. Проведення заходів щодо організації проведення співбесіди з заступниками Голови Держгірпромнагляду України та оформлення документів про призначення на посаду чи звільнення з посади покладається на:

9.1. Управління персоналу, діловодства, контролю та спецроботи – щодо начальників та заступників начальників територіальних управлінь, начальників державних інспекцій, заступників керівників державних підприємств та установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України.

9.2. Управління організації державного нагляду – щодо підготовки повідомлення про призначення на посади та звільнення з посад керівників структурних підрозділів з організації державного нагляду та обліку розслідувань нещасних випадків.

9.3. Управління бухгалтерського обліку та фінансової звітності – щодо погодження призначення та звільнення головних бухгалтерів територіальних управлінь, державних підприємств і установи, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України.

10. У разі невідповідності документів вимогам цього Порядку або прийняття негативного рішення щодо призначення (повідомлення про призначення) на посаду та звільнення з посади (повідомлення звільнення), документи повертаються органу чи посадовій особі, що їх надіслали, із супровідним листом, підписаним Головою або його першим заступником чи заступником відповідно до розподілу обов’язків.

 

 

              

 

Начальник управління персоналу,

діловодства, контролю та спецроботи                                                              С.В.Селіванов

 

 

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.