Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Довідка про стан виробничого травматизму у вугільній промисловості за 2 місяці 2006 року Надрукувати Надіслати ел. поштою
07.03.06

На вугільних шахтах за 2 місяці 2006 року на виробництві травмовано 1196 шахтарів, з них смертельно - 29 осіб, в тому числі 3 шахтарі померли в шахтах від серцево-судинних захворювань, що склало 14,3 відсотки від усіх смертельних нещасних випадків, що сталися на підземних роботах. Смертельний травматизм зріс на 11 випадків (29 проти 18) або на 39,0%.

На шахтах, підпорядкованих Мінпаливенерго України, загинуло 19 осіб проти 16 в минулому році.

Нещасні випадки були допущені: 6 (28,6% від усіх підземних) в очисних вибоях (зростання на 3 випадки); 1 (4,8%) - у підготовчих вибоях; 14 (66,7%) - на протязі діючих виробок; на поверхні підприємств сталося 8 нещасних випадків (зростання на 7 випадків).

Рівень виробничого травматизму виріс на підприємствах, підконтрольних теруправлінню по Донецької області +9 (20 проти 11), Львівської +2 (2 проти 0), Дніпропетровської +1 (2 проти 1), знизився на 1 нещасний смертельний випадок (5 проти 6) в теруправлінні по Луганській області, в теруправліннях по Волинській та Кіровоградській областях смертельних нещасних випадків допущено не було.

Травматизм виріс на підконтрольних підприємствах 7 державних інспекцій з 24, в тому числі: Шахтарська +3 (3 проти 0), Горлівська (3 проти 1), Торезька (2 проти 0), Петровська (3 проти 1), Червоноградська (2 проти 0) +2; Октябрська, Краснодонська, Павлоградська +1 (3 проти 2), (1 проти 0), (2 проти 1) – відповідно .

З 25-х державних підприємств та ВАТ ріст смертельного травматизму допустили 4, знизили 3, залишились на рівні – 5, не допустили смертельних нещасних випадків - 13.

Травматизм зріс в таких холдингових компаніях: ДП “Шахтарськантрацит” +2, Львіввугілля +2, „Торезантрацит” +2, ВАТ „Павлоградвугілля” +1.

Коефіціент смертельного травматизму на 1 мл.н.тонн видобутого вугілля за 2 місяці поточного року склав 2,2.

Зростання рівня смертельного травматизму зумовлено незадовільним станом промислової безпеки на підприємствах недержавної форми власності та на центральних збагачувальних фабриках. Тільки за лютий місяць на заначених підриємствах сталося 7 смертельних нещасних випадків, що складає 50% від усіх загиблих в поточному місяці. Серед самостійних шахт та організацій допустили ріст травматизму шахта ім. Гайового +1 (1 проти 0), ш.ім. Засядька +2, ТОВ “Донпромбізнес” , „Ремавтоматика”, „Комплекс”, Гормашвугілля”, „Горняк -95”, ПП „Торвугілля”+1. Таким чином, на самостійних та на підприємствах з недержавною формою власності за 2 місяці поточного року смертельний рівень травматизму складає 51,7 відсотки ( 15 випадків з 29).

Ріст смертельного виробничого травматизму мав місце з таких травмуючих факторів: експлуатація підземного транспорту +2 (7 проти ). З цього фактору гине кожен третій гірник (33% від усіх загиблих на підземних роботах); машини і механізми + 3 (3 проти 0), інші - +1 (7 проти 6, з них 3 – від ССЗ). На поверхні було травмовано 8 осіб, що на 7 більше ніж торік.

На підземних роботах загинуло на 4 шахтарі менше ніж у минулому році (21 проти 17).

За цей час загинуло 6 інженерно-технічних працівники (або 20,4 % від усіх загиблих), в тому числі 4 гірничі майстри. Слід відмітити, що 4 ІТП (або 25,0%) травмовано внаслідок порушень ним Правил безпеки та технології робіт. А всього більше 55 відсотків шахтарів (16 чол.) загинуло внаслідок особистої недисциплінованості, порушень трудової і технологічної дисципліни, необережні або несанкціоновані дії виконавцями робіт.

На шахтах України сталося 2 аварії з груповими нещасними випадками, при яких травмований 7осіб, з них 2 - смертельно.

На підприємствах вугільної промисловості загинуло 2 жінки. У загиблих шахтарів залишилось сиротами 18 дітей віком до 18 років.

Начальник управління
Г. Суслов

< Попер.   Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.