Головна Комітет Новини Нормативна база Контакти Пошук English
 
Меню
Головна
Комітет
Керівництво
Новини
Нормативна база
Аналітика та статистика
Діяльність Комітету
Звернення громадян
Громадські обговорення
Євроінтеграція та євроатлантична інтеграція
Запобігання проявам корупції
Методична допомога інспектору
Інформаційне суспільство
Фото
Громадська Рада
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Реєстр НПАОП
Покажчик НПАОП (20.08.2008)
Реєстр об'єктів підвищеної небезпеки
Реєстр уповноважених організацій
Дозвільна діяльність
Охорона праці за кордоном
Роз'яснення до законодавства
Контактна інформація
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Посилання
Контакти
Телефони довіри
Посилання

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 
     
 
Чи всі навчальні заклади Кіровоградщини готові до роботи взимку? Надрукувати Надіслати ел. поштою
10.09.08

Хоча, практично, всі навчальні заклади області розпочали новий навчальний рік 1 вересня , за позитивними оцінками комісій районних відділів освіти ,у безпечних класних кімнатах та кабінетах, але повного відчуття щодо гарантії затишку і безпечного перебування в стінах  окремих закладів у інспекторів Держгірпромнагляду не виникає. Не дуже приємні факти засвідчують, перед початком навчального року під час планових перевірок в  22 навчальних закладах Кіровоградщини інспектори заборонили експлуатацію 24-х об’єктів та одиниць небезпечного обладнання, серед яких котельні на твердому опалюванні та кабінети  виробничого навчання.

Державні  інспектори були змушені опломбувати котельні в Олександрійському професійному ліцеї, Устинівській загально-освітній школі, Чарівнянській ЗОШ Бобринецького району. По-перше, вони знаходяться в напівпідвальних приміщеннях, що не відповідають вимогам нормативно-технічної документації. В цих закладах відсутні відповідальні особи за роботу топкового  обладнання. На котли  не оформлені технічні паспорти , вони не пройшли експертного обстеження і обслуговуються не підготовленими і не атестованими працівниками. В Олександрійському професійно-технічному училищі №7 інспектори заборонили проводити навчання в кабінеті з підготовки електрозварників, де виявлено ряд порушень з експлуатації  електроустаткування. Зокрема, учні користувалися електротримачами, що не відповідають вимогам державного стандарту. Мимохіть виникає логічне запитання , кому потрібне таке сміхотворне навчання, де майбутнього спеціаліста призвичаюють до роботи з небезпечними пристроями та інструментом, ігноруючи елементарні вимоги охорони праці?

Матеріали з результатами перевірок розглядалися в управлінні освіти та науки обласної державної адміністрації. За поданням інспекції теруправління окремі керівники навчальних закладів притягнуті до адміністративної та службової відповідальності. Нині вони надсилають плани заходів на ліквідацію порушень, виявлених під час інспекторських перевірок.

Та, на жаль, ці заходи, де необхідно вкласти кошти, виконуються дуже повільно, адже система освіти бюджетна, де звикли заощаджувати кожну копійку і закладати її у діло заздалегідь. Як показує практика, кошти знаходяться лише тоді, коли, як кажуть, лихо припече, так, як це сталося у Новомиргородській школі-інтернаті  інтенсивної

педагогічної корекції, де у листопаді минулого року під час виконання ремонту системи опалення спортивного залу під уламками стелі, яка обрушилася, загинуло двоє робітників. Напередодні навчального року у вказаній школі завершено експертне обстеження будівлі навчального корпусу, за висновками якого, будівлю визнано, як непридатною до експлуатації. В даний час територія навколо навчального  корпусу школи огороджена і вжиті всі необхідні заходи, щоб унеможливити проникнення на неї дітей-сиріт, ні сторонніх мешканців селища.

За вимогами територіального органу Держгірпромнагляду обласне управління освіти та науки облдержадміністрації в цьому році завершило  експертне обстеження та паспортизацію будівель та споруд  навчальних закладів обласного підпорядкування (школи-інтернати, позашкільні дитячо-юнацькі заклади). Аварійні споруди і приміщення виведені з експлуатації.

Прес-служба теруправління
Держгірпромнагляду по Кіровоградській області

  Наст. >
 
Анонси подій
  • З 5 по 9 жовтня 2008 р. у м. Ялта відбудеться ІІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Промислова безпека та охорона праці – 2008. Проблеми. Перспективи». Прочитати повністю...
Всі новини
Календар новин
 
« 18 Вер 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Лічильники

HotLog

Rated by MyTOP
RSS 2.0
 

© 2005 "Держгірпромнагляд України"
Пiдтримка та дизайн: Андреєва Ю. В.
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.

Пресс-служба
Тел./факс:+380(044)248-74-36
Надіслати листа