Головна Комітет Новини Нормативна база Контакти Пошук English
 
Меню
Головна
Комітет
Керівництво
Новини
Нормативна база
Аналітика та статистика
Діяльність Комітету
Звернення громадян
Громадські обговорення
Євроінтеграція та євроатлантична інтеграція
Запобігання проявам корупції
Методична допомога інспектору
Інформаційне суспільство
Фото
Громадська Рада
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Реєстр НПАОП
Покажчик НПАОП (20.08.2008)
Реєстр об'єктів підвищеної небезпеки
Реєстр уповноважених організацій
Дозвільна діяльність
Охорона праці за кордоном
Роз'яснення до законодавства
Контактна інформація
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Посилання
Контакти
Телефони довіри
Посилання

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 
     
 
Проведено перевірки безпечного виконання ремонтних та налагоджувальних робіт на об`єктах ... Надрукувати Надіслати ел. поштою
11.09.08

Проведено перевірки безпечного виконання ремонтних та налагоджувальних робіт на об`єктах теплопостачання Дніпропетровщини

Відповідно до плану роботи територіального управління Держгірпромнагляду по Дніпропетровській області проведено цільові перевірки безпечного виконання ремонтних, налагоджувальних та інших робіт підрядними організаціями в міжопалювальний сезон на тепломеханічному обладнані електростанцій, теплових мережах, теплових пунктах та опалювальних котельнях.

При проведенні перевірок особлива увага приділялась наявності суміщених графіків робіт підприємства-замовників та підрядних організацій, виконання спільних заходів безпеки персоналу, а також підготовці робочих місць, координації дій під час виконання цих робіт, порядку видачі нарядів на проведення робіт підвищеної небезпеки підрядним організаціям.

Впродовж серпня поточного року проведено 14 перевірок на підприємствах: міське комунальне підприємство „Дніпропетровські міські теплові мережі”, Дніпропетровське міське комунальне підприємство „Дніпротепломережа”, комунальне підприємство „Теплоенерго” Дніпропетровського міськвиконкому, районні підрозділи Дніпропетровського обласного підприємства „Дніпротеплоенерго”, ПСП „Придніпровська теплоелектростанція” ВАТ „Дніпроенерго”, теплоелектроцентралях ВАТ „Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського” та ВАТ „Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського”.

В ході перевірок встановлено, що підрядними організаціями, які здійснюють ремонтні та налагоджувальні роботи, отримано відповідні дозволи на виконання робіт на об`єктах підвищеної небезпеки.

Разом із цим в ході виконання робіт виявлено 39 порушень чинних вимог промислової безпеки та охорони праці. Серед основних – випадки відсутності графіків суміщення робіт та спільних заходів щодо безпеки працюючих. Мають місце непоодинокі випадки проведення робіт підвищеної небезпеки підрядними організаціями без оформлення нарядів. Виявлені порушення при виконанні робіт всередині котлів та посудин, зокрема, використання заглушок без розрахунку їх міцності, а також використання переносних світильників із напругою, яка перевищує допустиму.

За допущені порушення у трьох випадках тимчасово призупинялось виконання робіт. До адміністративної відповідальності притягнуто 4 працівники.

Довідково:

Щорічно територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Дніпропетровській області відповідно до плану роботи здійснюються перевірки підприємств та організацій регіону щодо підготовки до їх безпечної роботи в осінньо-зимовий період. Обстеження тривають на підприємствах різних галузей виробництва регіону: газової, хімічної, металургійної, машинобудівної, в організаціях житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери, в тому числі установах освіти, медицини та культури тощо.

  Наст. >
 
Анонси подій
  • З 5 по 9 жовтня 2008 р. у м. Ялта відбудеться ІІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Промислова безпека та охорона праці – 2008. Проблеми. Перспективи». Прочитати повністю...
Всі новини
Календар новин
 
« 18 Вер 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Лічильники

HotLog

Rated by MyTOP
RSS 2.0
 

© 2005 "Держгірпромнагляд України"
Пiдтримка та дизайн: Андреєва Ю. В.
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.

Пресс-служба
Тел./факс:+380(044)248-74-36
Надіслати листа