Головна Комітет Новини Нормативна база Контакти Пошук English
 
Меню
Головна
Комітет
Керівництво
Новини
Нормативна база
Аналітика та статистика
Діяльність Комітету
Звернення громадян
Громадські обговорення
Євроінтеграція та євроатлантична інтеграція
Запобігання проявам корупції
Методична допомога інспектору
Інформаційне суспільство
Фото
Громадська Рада
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Реєстр НПАОП
Покажчик НПАОП (20.08.2008)
Реєстр об'єктів підвищеної небезпеки
Реєстр уповноважених організацій
Дозвільна діяльність
Охорона праці за кордоном
Роз'яснення до законодавства
Контактна інформація
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Посилання
Контакти
Телефони довіри
Посилання

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 
     
 
При перевірці газового господарства на Кіровоградщині заборонено експлуатацію 8 небезпечних об’єктів Надрукувати Надіслати ел. поштою
11.09.08

У відповідь на доручення Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2008 р. інспекторами теруправління Держгірпромнагляду нещодавно завершена комплексна перевірка структурних підрозділів ВАТ «Кіровоградгаз» щодо дотримання вимог технічної безпеки та режимів газопостачання під час забезпечення споживачів природним газом.

Як показала державна перевірка, окремі керівники управлінь експлуатації газових господарств недостатньо приділяють уваги вирішенню питань охорони праці в своїх підрозділах. Негативний приклад у цьому показує начальник Петровської дільниці Олександрійського управління експлуатації газового господарства(УЕГГ), який приховав нещасний випадок, що стався 15 травня цього року під час привезення на дільницю та складування кисневих балонів, один із слюсарів з експлуатації та ремонту газового устаткування при травмував руку. Комісією підприємства було проведено розслідування нещасного випадку, але у висновках вказано, що потерпілий травмувався через власну необережність. При повторній перевірці, яка цього разу виконувалася за участю інспектора Держгірпромнагляду, виявилося, що робітника звинуватили необ’єктивно, оскільки умови праці на робочому місці потерпілого не відповідали установленим нормам техніки безпеки. За результатами перевірки були складені акти за формою Н-1 та Н-5 та розроблені профілактичні заходи по недопущенню подібних випадків.

До того ж комісією на адресу голови правління товариства направлено подання про невідповідність займаній посаді начальника Петровської дільниці. На цій же дільниці виявлені й інші порушення. Зокрема, у паспорті на газове господарство не вносяться всі зміни, які вносяться в об’єкт, не відтворюються дані про відповідальних осіб, повідомлення про виконані ремонти та заміни обладнання. Не допустимо й те, що на дільниці не весь персонал пройшов в установленому порядку навчання, інструктаж та перевірку знань за планом ліквідації аварійних ситуацій та не розроблені місячні графіки планового технічного обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання. Подібні порушення виявлені в Олександрійському управлінні експлуатації газового господарства, де не в повному обсязі пройшли спеціальне навчання та перевірку знань працівники, які виконують роботи на висоті. Хоча й на підприємстві є інженер з охорони праці, якого залучають до виконання функцій не відповідних за його посадою, тому він не здійснює контроль за дотримання працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці та не проводить обстеження підрозділів управління.

Серед недоліків, виявлених в Бобринецькому УЕГГ, помічені порушення режимів роботи газово розподільчих пунктів(ГРП) в смт. Компаніївка, які не відповідають проектним та затвердженим режимним картам. Служба внутрішньо-будинкового обслуговування не укомплектована необхідною кількістю персоналу згідно штатного розпису. В управлінні відсутні в повному обсязі договори на технічне обслуговування газопроводів та газового обладнання з власниками житлових будинків та підприємств побутового та комунального призначення населених пунктів району. Варто зазначити, що подібна проблема з укладанням договорів на проведення планового технічного обслуговування внутрішньо-будинкової системи газопостачання та побутових приладів на Кіровоградщині вирішується дуже повільно. За 8 місяців року подібні угоди з 38 КРЕПів і ЖЕКів області підписали лише 9, а керівники комунальних підприємств Олександрійського та Світловодського районів взагалі відмовилися від складання угод з газівниками.

Під час комплексної перевірки інспекторами заборонено експлуатацію 8 об’єктів газового господарства, таких як газорозподільчі пункти, газотопкове та інше обладнання, яке використовувалося з порушенням технічних вимог. За допущені порушення законодавчих та нормативних актів притягнуто до адміністративної відповідальності 10 відповідальних працівників та керівників підприємств. Члени комісії в акті перевірки, направленому на адресу правління ВАТ «Кіровоградгаз» запропонували розглянути питання про відсторонення від зайнятих посад інженера з охорони праці Олександрійського УЕГГ та начальника Петровської дільниці.

Прес-служба ТУ Держгірпромнагляду
по Кіровоградській області

  Наст. >
 
Анонси подій
  • З 5 по 9 жовтня 2008 р. у м. Ялта відбудеться ІІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Промислова безпека та охорона праці – 2008. Проблеми. Перспективи». Прочитати повністю...
Всі новини
Календар новин
 
« 18 Вер 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Лічильники

HotLog

Rated by MyTOP
RSS 2.0
 

© 2005 "Держгірпромнагляд України"
Пiдтримка та дизайн: Андреєва Ю. В.
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.

Пресс-служба
Тел./факс:+380(044)248-74-36
Надіслати листа