Головна Комітет Новини Нормативна база Контакти Пошук English
 
Меню
Головна
Комітет
Керівництво
Новини
Нормативна база
Аналітика та статистика
Діяльність Комітету
Звернення громадян
Громадські обговорення
Євроінтеграція та євроатлантична інтеграція
Запобігання проявам корупції
Методична допомога інспектору
Інформаційне суспільство
Фото
Громадська Рада
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Реєстр НПАОП
Покажчик НПАОП (20.08.2008)
Реєстр об'єктів підвищеної небезпеки
Реєстр уповноважених організацій
Дозвільна діяльність
Охорона праці за кордоном
Роз'яснення до законодавства
Контактна інформація
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Посилання
Контакти
Телефони довіри
Посилання

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 
     
 
Понад 120 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці Надрукувати Надіслати ел. поштою
11.09.08

Понад 120 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці виявлено під час комплексної перевірки «Гадяцького цегельного заводу»

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Полтавській області завершено комплексну перевірку стану промислової безпеки та охорони праці на ТОВ «Гадяцький цегельний завод». Комісію очолював заступник начальника теруправління - начальник державної інспекції промислової безпеки та охорони праці в нерудній промисловості, машинобудуванні, енергетиці, будівництві та котлонагляду Микола Онацько.

Під час перевірки підприємства наглядовцями виявлено 121 порушення законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Якщо абстрагуватись від інструктажів і заповнень журналів, а про це на заводі, як виявилось, пам’ятають не завжди, то перелік порушень з охорони праці все одно буде досить таки вражаючим. По-перше, ТОВ «Гадяцький цегельний завод» працювало без  дозволу Держгірпромнагляду  на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а  працівники, які виконують такі роботи, не пройшли в установленому порядку навчання і перевірку знань з охорони праці. Не всі працюючі на заводі забезпечені необхідним спецодягом та засобами індивідуального захисту, та й контролю за використанням працівниками  захисних засобів  з боку керівників підрозділів немає. Водії при виїзді на лінію  не проходять медичний огляд. Також, чимало порушень виявлено інспекторами при експлуатації підіймальних споруд. Зокрема,  не проводиться експертне обстеження кранів після напрацювання терміну служби. Позачерговий технічний огляд двухконсольних  козлових  кранів (5 шт.) також не здійснений. Не працюють обмежники вантажопідіймальності на всіх вантажопідіймальних кранах, стан кранової колії не відповідає чинним НД (аварійний). Не все гаразд  і з експлуатацією газового господарства на підприємстві. А саме, об'єкти системи газопостачання  не обслуговуються в достатньому обсязі - відсутня газова служба, або угода з спеціалізованою організацією. Приміщення теплогенераторних використовуються як тимчасові складські. Відсутні прилади контролю і захисту печі обжигу, яка  працює без постійного нагляду обслуговуючого персоналу тощо. Перелік  виявлених порушень можна продовжити і при перевірці безпечності експлуатації електрогосподарства, будівель та споруд, стану охорони праці в кар’єрі цегельної сировини та пожежної безпеки на підприємстві.

Як результат, за такий стан справ з охорони праці, інспектори Держгірпромнагляду заборонили експлуатацію 5 двухконсольних козлових кранів, 4 змінних вантажозахоплювальних пристроїв, експлуатацію багатоковшового екскаватора, бульдозера ДТ-74 та екскаватора ЕУ-2621,  виконання робіт та експлуатацію об’єктів підвищеної небезпеки, гірничих та маркшейдерських робіт в кар’єрі, а також випуск на лінію автомобільного транспорту. Керівництву ТОВ «Гадяцький цегельний завод» вручено 8 приписів, до адміністративної відповідальності притягнуто 12 осіб.

Основними причинами виявлених порушень – є низький рівень контролю і вимогливості з боку керівництва  за дотриманням законодавчих і нормативних актів з питань охорони праці та  недостатній рівень функціонування системи управління охороною праці на підприємстві. Такий висновок комісії. Адміністрації ТОВ «Гадяцький цегельний завод» запропоновано розробити заходи по усуненню виявлених порушень  та терміни їх виконання погодити з державною інспекцією промислової безпеки та охорони праці в нерудній промисловості, машинобудуванні, енергетиці, будівництві та котлонагляду.

Прес-служба територіального управління
Держгірпромнагляду по Полтавській області

  Наст. >
 
Анонси подій
  • З 5 по 9 жовтня 2008 р. у м. Ялта відбудеться ІІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Промислова безпека та охорона праці – 2008. Проблеми. Перспективи». Прочитати повністю...
Всі новини
Календар новин
 
« 18 Вер 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Лічильники

HotLog

Rated by MyTOP
RSS 2.0
 

© 2005 "Держгірпромнагляд України"
Пiдтримка та дизайн: Андреєва Ю. В.
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.

Пресс-служба
Тел./факс:+380(044)248-74-36
Надіслати листа