Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
РІШЕННЯ КОЛЕГІЇ від 29.02.2012р. Надрукувати Надіслати ел. поштою
12.07.12

РІШЕННЯ КОЛЕГІЇ

Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України

     м. Київ                                                                                 29 лютого 2012 року

«Про вжиті заходи щодо усунення порушень, виявлених під час перевірок дотримання законодавства про охорону праці територіальними органами Держгірпромнагляду, проведених органами прокуратури у 2011 році»

Заслухавши та обговоривши доповідь «Про вжиті заходи щодо усунення порушень, виявлених під час перевірок дотримання законодавства про охорону праці територіальними органами Держгірпромнагляду, проведених органами прокуратури у 2011 році» колегія відзначає, що органами прокуратури у 2011 році проведено 76 перевірок додержання вимог законів та інших нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці в частині належного контролю щодо організації та здійснення державного нагляду посадовими особами територіальних органів Держгірпромнагляду.

У 2011 році керівникам територіальних управлінь внесено 61 подання, 62 протести та 33 приписи. За поданнями прокуратури до дисциплінарної відповідальності притягнуто 164 посадові особи територіальних органів Держгірпромнагляду України, які допустили порушення вимог чинного законодавства.

Протягом 2011 року до органів прокуратури надіслано матеріалів про порушення законодавства з охорони праці на 2049 осіб, за якими прокуратурою було порушено 140 кримінальних справ. За результатами розгляду матеріалів територіальними органами отримано 702  відмови прокуратур у порушенні кримінальних справ у зв’язку з відсутністю складу злочину.

З метою встановлення достовірності інформації, наданої роботодавцями про виконання вимог розпорядчих документів, у 2011 році, посадовими особами Держгірпромнагляду проведено 28695 позапланових перевірок, у тому числі 22626 перевірок виконання приписів чи усунення порушень, що призвели до заборони виконання робіт або експлуатації машин, механізмів, устаткування та інших засобів праці.

В територіальних органах Держгірпромнагляду України у Волинській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Харківській, Херсонській та Чернівецькій областях поновлення виконання робіт (виробництва) здійснюється на підставі подання суб’єктом господарювання письмового повідомлення про усунення зазначених у розпорядженні порушень, які стали причиною заборони або обмеження, без проведення позапланової перевірки достовірності усунення порушень.

Керівниками вищезазначених територіальних управлінь не на належному рівні організовано роботу з контролю за прийняттям рішень про поновлення роботи або виробництва. Державними інспекторами не проводяться перевірки достовірності наданої роботодавцями інформації про усунення порушень. Як наслідок, 4 % випадків поновлення робіт (виробництва) в Україні було здійснено без проведення таких перевірок.

Значно більше цей відсоток в територіальних управліннях в Івано-Франківській області – 10%, Кіровоградській області – 11%, Львівській області – 20%, Волинській області – 36%.

На вимогу Держгірпромнагляду України керівниками територіальних органів Держгірпромнагляду вжито невідкладних заходів реагування щодо усунення порушень вимог чинного законодавства, виявлених органами прокуратури під час перевірок та недопущення їх у подальшій роботі, а саме:

проведено 251 навчання інспекторського складу Держгірпромнагляду з питань застосування законодавства про адміністративні правопорушення та основних засад запобігання і протидії корупції;

проведено оперативні наради з питань детального опрацювання матеріалів перевірок органами прокуратури;

державними інспекторами здійснено перевірки виконання планів, графіків обстеження підприємств, об’єктів, а також виданих ними розпоряджень і приписів  в частині  встановлення контролю за їх виконанням  роботодавцями;

проведено  перевірки роботи державних інспекцій з питань додержання вимог Законів України «Про охорону праці», «Про звернення громадян», Кодексів України  про надра та про адміністративні правопорушення, Гірничого Закону України, Закону України «Про поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення», Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»:

З метою усунення  порушень вимог чинного законодавства, виявлених прокуратурою під час перевірок територіальних органів Держгірпромнагляду та недопущення їх в подальшій роботі, забезпечення належного державного нагляду за створенням та дотриманням безпечних і нешкідливих умов праці на піднаглядних підприємствах 

К О Л  Е Г І Я     В И Р І Ш И Л А :

1. Керівникам територіальних управлінь Держгірпромнагляду України:

1.1. Забезпечити контроль за безумовним виконанням в установлені строки подань, протестів та приписів органів прокуратури.

Строк: постійно

1.2. Вжити дієвих заходів щодо усунення та недопущення в подальшому виявлених порушень вимог законодавства про охорону праці, адміністративного законодавства та Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про Державну службу», Гірничого Закону України і Кодексу України про надра та про вжиті заходи поінформувати Держгірпромнагляд.

         Строк: березень 2012 року.

       1.3. Попередити начальників державних інспекцій, округів та відділів про необхідність забезпечення постійного контролю за дотриманням інспекторським складом вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення.

        Строк: до 15 березня 2012 року.

1.4. Притягнути до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення, зазначені у поданнях, протестах та приписах прокуратури, а також осіб, з вини яких через неналежну організацію роботи та недостатній контроль за підлеглими працівниками, допущені порушення вимог чинного законодавства.

        Строк: до 15 березня 2012 року.

1.5. Забезпечити проведення спільних нарад з територіальними органами Державної виконавчої служби України з питань налагодження співпраці щодо примусового виконання постанов про адміністративні правопорушення, винесених посадовими особами територіальних управлінь.

Строк: ІІ квартал 2012 року.

1.6. Забезпечити проведення щомісячних перевірок протоколів та постанов про адміністративні правопорушення, що складаються та виносяться посадовими особами територіальних управлінь.

        Строк: постійно, починаючи з березня 2012 року.

1.7. Під час проведення навчань з інспекторським складом забезпечити вивчення вимог законодавства про охорону праці, адміністративного законодавства та Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про державну службу», Гірничого Закону України і Кодексів України про надра та про адміністративні правопорушення. 

       Строк: ІІ квартал 2012 року.

1.8. Забезпечити своєчасне надання сектору з питань запобігання та виявлення корупції Держгірпромнагляду інформації щодо фактів звернення правоохоронних органів з питань неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами Держгірпромнагляду та можливого скоєння корупційних дій.

Строк: постійно.

2. Звернути увагу начальників територіальних управлінь Держгірпромнагляду в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Маєвського О.В.), у Волинській (Давидюка О.К.), Донецькій (Дорофєєва К.В.), Житомирській (Бобра Ю.Г.), Запорізькій (Бабенка О.П.), Івано-Франківській (Креховецького В.В.), Київській та м. Києву (Румежака О.М.), Кіровоградській (Береславського В.О.), Львівській (Царика Ю.В.), Миколаївській (Єропунова М.Л.), Одеській (Присяжнюка І.В.), Полтавській (Щербака С.Л.), Рівненській (Носа М.В.), Тернопільській (Лабу М.П.), Херсонській (Верзилова Г.В.), Хмельницькій (Нестерука О.П.), Чернівецькій (Лугового І.В.), Чернігівській (Штанька М.І.) областях та начальника Криворізького гірничопромислового територіального управління (Чередниченка О.Є.) на неналежний рівень контролю за усуненням виявлених порушень законодавства про охорону праці та виконанням роботодавцями вимог приписів, наданих посадовими особами територіальних управлінь.

3. Управлінню організації державного нагляду (Радіонову М.О.):

        у зв’язку з набранням чинності Положення про організацію та здійснення державного гірничого нагляду, державного нагляду (контролю) у сфері промислової безпеки та охорони праці в системі Держгірпромнагляду України, затвердженого Наказом МНС від 11.08.11 №826, та Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.11 №1232, організувати проведення навчання інспекторського складу територіальних управлінь Держгірпромнагляду України.

Строк: ІІ квартал 2012 року.

4. Управлінню нормативно-правового та юридичного забезпечення (Калиновській І.Г.):

розробити інструкцію щодо застосування Кодексу України про адміністративні правопорушення в системі Держгірпромнагляду України.

Строк: ІІ квартал 2012 року.

5. Сектору з питань запобігання та виявлення корупції (Мірошніченку П.М.):

 опрацювати наказ Держгірпромнагляду від 25.12.2010 р. № 218 «Про надання інформації та звітів» та внести необхідні зміни, забезпечивши своєчасне отримання від територіальних органів, інших підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України, інформації та оперативний контроль за її реалізацією.

Строк: березень 2012 року.

< Попер.   Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.