Головна Комітет Новини Нормативна база Контакти Пошук English
 
Меню
Головна
Комітет
Керівництво
Новини
Нормативна база
Аналітика та статистика
Вакансії
Діяльність Комітету
Звернення громадян
Громадські обговорення
Євроінтеграція та євроатлантична інтеграція
Запобігання проявам корупції
Методична допомога інспектору
Інформаційне суспільство
Фото
Громадська Рада
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Реєстр НПАОП
Покажчик НПАОП (05.11.2008)
Реєстр об'єктів підвищеної небезпеки
Реєстр уповноважених організацій
Дозвільна діяльність
Охорона праці за кордоном
Роз'яснення до законодавства
Контактна інформація
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Посилання
Контакти
Телефони довіри
Посилання

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 
     
 
Під час перевірки Любарського управління експлуатації газового господарства Житомирської області... Надрукувати Надіслати ел. поштою
08.12.08

Під час перевірки Любарського управління експлуатації газового господарства Житомирської області виявлено понад 100 порушень

Інспекторами газового нагляду Житомирської державної інспекції промислової безпеки та охорони праці виробництв підвищеної небезпеки здійснено комплексну перевірку Любарського управління експлуатації газового господарства.

Перевіркою було охоплено 47 газорегуляторних пунктів ( далі ГРП ), 117 шафорегуляторних пунктів (далі ШРП), 5 газових колодязів, 90 станцій катодного захисту, 5589 домових регуляторів тиску. Під час перевірки було виявлено 143 грубих порушень нормативних актів з промислової безпеки, які можуть призвести до аварій з людськими жертвами. Керівництву Любарського управління експлуатації газового господарства було видано приписи на усунення виявлених недоліків, заборонено експлуатацію 34 об`єктів. До адміністративної відповідальності притягнуто 15 осіб, з яких 8 - посадових та 7 працівників, а також надіслано роботодавцям одне подання про невідповідність окремих посадових осіб займаній посаді.

Інспекторами були виявлені типові порушення в кожній службі Любарського управління експлуатації газового господарства. Система управління охороною праці газового господарства не організована належним чином: кабінет з охорони праці відсутній, не розроблені посадова інструкція начальника Романівської дільниці та інструкції з охорони праці для диспетчера аварійно-диспетчерської служби, сторожів, прибиральниці та наданню першої долі карської допомоги. Особа, відповідальна за технічний стан та безпечну експлуатацію газового господарства не призначена. Працівники, зайняті експлуатацією систем газопостачання залучаються до роботи із зняття показників лічильників.

Також, при газифікації житлових будинків не проводиться первинна перевірка, прочищення димових та вентиляційних каналів, не вимірюється кратність повітрообміну. Пуск газу для котелень та комунально-побутових об`єктів після тривалої зупинки (літнього періоду) виконується без наявності акта готовності об’єкта. Не виконується планова перевірка щільності внутрішньо-будинкових систем газопостачання за нарядом-допуском під керівництвом майстра в сільських населених пунктах. Не визначається інтенсивність запаху газу. Не проводяться учбово-тренувальні заняття по взаємодії служб різного призначення, запчастини для виконання ТО по заявках відсутні. Під час вибіркової перевірки на ГРП по вулицях Тельмана, Леніна, Набережній, Комсомольській, Осадчука та Мічуріна в м. Любар не спрацювали запобіжно-запірний і запобіжно-скідний клапани, а на вулиці Аеродромній не спрацювала ШРП. Працівники газової служби не забезпечені спецодягом. Виконавча документація не ведеться в повному обсязі.

Підприємство не забезпечує своєчасного капітального ремонту ГРП і ШРП. Служба ГРП не укомплектована необхідною кількістю кваліфікаційними спеціалістами.

  Наст. >
 
Всі новини
Календар новин
 
10 Гру 2008 Місяці Роки
« 10 Гру 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Лічильники

HotLog

Rated by MyTOP
RSS 2.0
 

© 2005 "Держгірпромнагляд України"
Пiдтримка та дизайн: Андреєва Ю. В.
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.

Пресс-служба
Тел./факс:+380(044)248-74-36
Надіслати листа