Головна Комітет Новини Нормативна база Контакти Пошук English
 
Меню
Головна
Комітет
Керівництво
Новини
Нормативна база
Аналітика та статистика
Вакансії
Діяльність Комітету
Звернення громадян
Громадські обговорення
Євроінтеграція та євроатлантична інтеграція
Запобігання проявам корупції
Методична допомога інспектору
Інформаційне суспільство
Фото
Громадська Рада
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Реєстр НПАОП
Покажчик НПАОП (05.11.2008)
Реєстр об'єктів підвищеної небезпеки
Реєстр уповноважених організацій
Дозвільна діяльність
Охорона праці за кордоном
Роз'яснення до законодавства
Контактна інформація
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Посилання
Контакти
Телефони довіри
Посилання

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 
     
 
Голова Держгірпромнагляду здійснив робочу поїздку у м. Кривий Ріг Надрукувати Надіслати ел. поштою
01.12.08

28 листопада Голова Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці й гірничого нагляду Сергій Сторчак здійснив робочу поїздку у Кривий Ріг, де зустрівся з керівництвом Криворізького теруправління, а також з керівниками найкрупніших гірничопромислових підприємств регіону.

У ході зустрічі з  генеральним директором ДП“Східний ГЗК” Олександром Сорокіним, Голова обговорив подальші перспективи роботи шахт з видобутку уранової руди “Смолінська” та “Інгульська”.

Під час зустрічі з директорським складом ВАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” – головою адміністрації з виробництва Володимиром Шереметом, директором ГЗК Григорієм Козенком та директором шахтоуправління з підземного видобутку руди Володимиром Приймаченком – йшла мова про ситуацію, яка склалася на виробництві, й перспективи її імовірного розвитку в найближчі місяці. Перш за все голову Комітету цікавили питання й заходи щодо забезпечення промислової безпеки за умов спаду виробництва й нерівномірного режиму роботи цих підприємств.

Ввечері 28 листопада у Палаці культури ім. Артема відбулися урочисті збори Криворізького теруправління з нагоди святкування 50-річного ювілею утворення Держгірпромнагляду України.

Під час заходів голова Комітету мав коротку зустріч з представниками місцевих мас-медіа. Відповідаючи на запитання журналістів щодо оцінки роботи Криворізького теруправління, Сергій Сторчак підкреслив, що в системі держнагляду України воно завжди було й лишається базовим по гірничорудній промисловості. Так само, як Донецьке ТУ - базове по вугільній промисловості. Крім того, це єдиний випадок у системі Держгірпромнагляду, коли в одній області – Дніпропетровській - працюють два територіальні управління. Основним чином це пов’язано з високим рівнем індустріалізації Кривого Рогу, великою кількістю промислових підприємств та концентрацією небезпечних виробництв.

На питання, як може позначитися на стані промислової безпеки економічна криза у країні, голова Комітету зауважив, що сам по собі спад виробництва, коли концентрація робіт на підприємствах знижується, зменшує вірогідність нещасних випадків. Але, поряд з тим, зупинка підприємств, особливо в такій галузі, як ГМК - це складний технологічний процес, за яким також необхідно уважно стежити, щоб не виникли небажані явища, як то зниження технологічної й працеохоронної дисципліни. Тому зараз, за відповідною директивою Комітету, працівники системи держнагляду на місцях переорієнтовують свою роботу, щоб забезпечити ефективний контроль на підприємствах, що працюють у режимі “стенд-бай”, тобто за умов скорочення виробництва.

Відкриваючи урочисті збори Криворізького теруправління, присвячені 50-річчю Держгірпромнагляду, Сергій Сторчак у своїй доповіді торкнувся історії створення наглядової системи в Україні, сьогоднішніх змін у системі держнагляду й пріоритетів на майбутнє. При цьому він зазначив, що саме державний інспектор завжди був, є і буде головною фігурою наглядової системи. Адже саме від його професіоналізму, принциповості й наполегливості залежить стан промислової безпеки на підконтрольних виробництвах, а значить – і життя та здоров’я сотень працівників. Голова Комітету тепло привітав і поздоровив всіх працівників Криворізького теруправління та експертно-технічного центру зі святом й вручив відзнаки й грамоти Держгірпромнагляду найкращим фахівцям. Нагрудним знаком Держгірпромнагляду України “За доблесну службу” було нагороджено начальника Криворізької державної інспекції промислової безпеки та охорони праці у металургії Олександра Нагайця.

Зі святом наглядовців Криворіжжя привітали народний депутат України Олександр Вілкул та секретар міської ради Сергій Маляренко. Разом із привітаннями від міського комітету профсоюзу гірників та металургів заступник голови міськкому-членом контрольно-ревізійної комісії ЦК ПМГУ вручив Олегу Чередніченку Почесну грамоту ЦК профсоюзу гірників та металургів. А заступник директора ДП “Криворізький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” Марина Скрипник урочисто вручила директору ДП “Криворізький ЕТЦ” Станіславу Злидарю державний сертифікат на систему управління якістю міжнародного стандарту ISO 9001-2001.

Завершилось урочисте засідання невеликим концертом-привітанням від творчих колективів Палацу культури ім. Артема

  Наст. >
 
Всі новини
Календар новин
 
« 08 Гру 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Лічильники

HotLog

Rated by MyTOP
RSS 2.0
 

© 2005 "Держгірпромнагляд України"
Пiдтримка та дизайн: Андреєва Ю. В.
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.

Пресс-служба
Тел./факс:+380(044)248-74-36
Надіслати листа