Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакансії
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.07.2010)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


 
     
 
Держгірпромнагляд звертає увагу на небезпеку використання газових балонів у закладах харчування Надрукувати Надіслати ел. поштою
21.02.12

Неправильне використання газобалонних установок та неналежне їх наповнення взимку може призвести до особливо тяжких наслідків. У Російській Федерації з початку року сталося вже декілька нещасних випадків (у ресторані, кафе та пекарні), спричинених вибухами газобалонного обладнання, в результаті яких постраждали люди.

Так, чотирнадцятого лютого вибухнув газовий балон у Волгоградському кафе «Белладжіо». З опіками різного ступеню тяжкості до лікарні доставлено двадцять осіб.

Уже за п’ять днів, дев'ятнадцятого лютого, у підмосковних Гірках-25 у пекарні вибухнув газовий балон. Двоє осіб загинуло, стан сімох з одинадцяти постраждалих працівників пекарні – вкрай важкий. У двох з них опіки 100% шкіри. Серед основних версій вибуху – порушення правил експлуатації газобалонного обладнання. За словами очевидців, працівники нагрівали замерзлі газові балони паяльною лампою.

Держгірпромнагляд застерігає усіх суб’єктів господарювання, що використовують у своїй діяльності газ пропан-бутан: для його безпечної експлуатації необхідно користуватися послугами спеціалізованих підприємств газового господарства, які гарантуватимуть правильне наповнення балонів та їх герметизацію. Наповнення балонів на автомобільних газових заправках, що не мають спеціального обладнання для контролю ступеню наповнення ваговим методом, заборонено і становить смертельну небезпеку.

Нагадаємо, влаштування газобалонних установок скрапленого вуглеводневого газу в  ресторанах та кафе допускається лише за проектною документацією, що має відповідати вимогам чинних Державних будівельних норм, Правил безпеки систем газопостачання України та інших нормативних актів. На зберігання та застосування балонів повинен бути оформлений дозвіл Держгірпромнагляду.

Відповідальність за технічний стан і безпечну експлуатацію газових балонів та газового обладнання у підприємствах торгівлі покладається на їх власників. Особи, винні у порушенні Правил безпеки систем газопостачання України, несуть дисциплінарну, адміністративну, матеріальну або кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством.

  Наст. >
 
Охорона праці очима дітей
 
Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.