Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакансії
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.07.2010)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


 
     
 
Деревообробна галузь – одна з найбільш травматичних на Рівненщині. Перевірки підтверджують порушення Надрукувати Надіслати ел. поштою
21.02.12

На вимогу органів прокуратури, головним державним інспектором Державної інспекції нагляду за об’єктами підвищеної небезпеки та охороною праці проведено сім перевірок суб’єктів господарювання щодо додержання ними вимог чинного законодавства з охорони праці при здійсненні лісопереробної діяльності у Рокитнівському районі, Рівненської області.

Під час проведення обстежень виявлено близько сотні порушень нормативно-правових актів з охорони праці. Зокрема, до роботи на деревообробних верстатах допускаються працівники, що не мають професійної підготовки, не пройшли інструктажів та навчання з охорони праці; дозволів на експлуатацію устаткування деревообробної промисловості немає; паспортизацію будівель і споруд не проведено; деякі деревообробні верстати не устатковані огорожами, блокувальними і гальмівними пристроями; водогрійні коли не пройшли технічне опосвідчення, а автонавантажувачі – технічний огляд.

За матеріалами перевірок видано приписи щодо усунення виявлених порушень, розпорядження про заборону виконання робіт на деревообробних верстатах і експлуатацію 21 одиниці обладнання. До адміністративної відповідальності притягнуто сімох фізичних осіб – підприємців.

Довідка. З початку 2012 року на підприємствах деревообробної галузі в Рівненській області вже сталося шість нещасних випадків, з них один – зі смертельним наслідком та п’ять – різного ступеню тяжкості, тоді як за весь  2011 рік сталося десять нещасних випадків. Однією з основних причини травмування та загибелі працівників є неуважність та недотримання вимог інструкцій з охорони праці, технологічних процесів, а також морально застаріле обладнання.

< Попер.   Наст. >
 
Охорона праці очима дітей
 
Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.