Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакансії
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.07.2010)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


 
     
 
Безпеці населення кримської столиці загрожує безлад в роботі Інтернет-провайдерів Надрукувати Надіслати ел. поштою
21.02.12

«Самовільно встановлені на об'єктах, що перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Сімферополя, телекомунікаційні мережі та технічні засоби телекомунікацій, розміщені з порушенням Правил безпеки систем газопостачання України (НПАОП 0.00-1.20-98), Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів (НПАОП 0.00- 1.02-08), Правил користування електричною енергією, загрожують безпеці населення і повинні бути приведені в порядок або демонтовані», – про це заявив начальник територіального управління Держгірпромнагляду в АР Крим та м. Севастополі Олег Маєвський під час громадських слухань щодо проекту регуляторного акту – рішення сесії Сімферопольської міської ради «Про Порядок розміщення слабкострумових мереж та технічних засобів телекомунікацій у м. Сімферополі».

Як пояснив начальник теруправління, претензій до роботи компаній-операторів декілька.

По-перше, категорично заборонено розміщувати будь-які засоби телекомунікацій в машинних відділеннях та шахтах ліфтів. «Жоден оператор телефонного або Інтернет-зв'язку, чи-то приватна компанія або національний оператор, чи-то комунальне підприємство, не має права розміщувати своє обладнання в машинних відділеннях та шахтах ліфтів. Ми з цим боремося постійно і закликаємо підключитися до цієї роботи керівників ЖЕО, ЖБК та комунальних підприємств, – уточнив Олег Маєвський. – Протягом минулого року ми кілька разів направляли міській владі листи після виявлення таких фактів під час планових перевірок ліфтового господарства міста».

Друга проблема – це безпечне підключення до електроенергії. «Деякі «провайдери» йдуть оригінальним шляхом, – підкреслив начальник територіального управління, – домовляються з окремими мешканцями про підключення кабелю через їхню квартиру, на умові доплати за електроенергію. Це недопустимо! Безпечну експлуатацію будь-якої установки може забезпечити тільки цивілізований договір з енергопостачальною компанією. Оскільки тільки в цьому випадку є гарантії, що будуть дотримані правила безпечної експлуатації електромереж, правила технічної експлуатації та правила користування електроустановками».

Третій момент – це прокладка проводів трубами фасадних газопроводів. Електромагнітні поля, створювані численними проводами навколо газопроводів, викликають так звану електрохімічну корозію труб, що створює реальну загрозу витоку газу.

Ще однією проблемою є безпека самих співробітників фірм, що надають телекомунікаційні послуги. «Для обслуговування цих мереж повинні залучатися навчені грамотні фахівці, які пройшли спеціальну технічну підготовку, – підкреслив Олег Маєвський. – Запитаємо у «провайдерів», які вмонтовують свої мережі по фасадах багатоповерхових будинків, чи є у них дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки – робіт на висоті? Ні! Принаймні, у нас таких дозволів ніхто не отримував. Більше того, часто в цих фірмах, офіційно працевлаштованим виявляється фактично одна людина».
< Попер.   Наст. >
 
Охорона праці очима дітей
 
Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.