Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакансії
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.07.2010)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


 
     
 
У Запоріжжі перевірено стан безпеки при використанні газових балонів у закладах харчування Надрукувати Надіслати ел. поштою
24.02.12

У Запоріжжі за порушення правил безпеки при використанні скрапленого вуглеводного газу та газових приладів в закладах громадського харчування, торгівлі та на пересувних торговельних точках двох керівників притягнуто до адміністративної відповідальності.

Під час перевірок використання газових балонів у закладах харчування, торгівлі та пересувних торговельних точках виявлено низку порушень вимог безпеки, а саме: керівники деяких підприємств не отримали дозвіл Територіального органу Держгірпромнагляду на експлуатацію газових балонів; відсутня система газопостачання газовикористовуючої установки; з'єднання редуктора балону з горілкою виконано гумовим шлангом замість мідного чи латунного; робітникам кухні не проведено інструктажі; відсутня інструкція з безпечного зберігання балонів та їх безпечного використання.

За результатами перевірок на підприємствах заборонено експлуатацію газобалонного обладнання.

Крім того, фахівці теруправління Держгірпромнагляду у Запорізькій області провели перевірки на газонаповнювальних та автогазозаправних станціях щодо дотримання вимог безпеки при заповненні балонів скрапленим газом, правомірності реалізації побутових газових балонів скрапленим газом закладам громадського харчування та торгівлі.

Під час перевірок виявлено 118 порушень нормативно-правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто 14 посадових осіб,  в тому числі 6 керівників.     

Серед найсуттєвіших порушень наступні: на усіх перевірених підприємствах відмічено низький рівень підготовки та проведення тренувань по ПЛАС; нумерація регулювальних пристроїв, запобіжної та запірної арматури, контрольно-вимірювальних приладів, засобів протиаварійного захисту частково відсутня та не зберігається зі схемою нумерації; не дотримуються мінімальні відстані від надземних стаціонарних ємностей до заправної колонки.

У ході перевірок фактів заправки на АГЗС побутовий газових балонів не виявлено.

< Попер.   Наст. >
 
Охорона праці очима дітей
 
Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.